Do kraja maja gasovodna mreža

Do kraja maja gasovodna mreža

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, do kraja narednog meseca kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, sa saradnicima iz gradske uprave i nadležnih javnih preduzeća, nedavno je obišao mernoregulacionu stanicu gasifikacije na brdu iznad Poljoprivredne škole.

Realizacija ugovora o gasifikaciji Požarevca je pri kraju i tokom maja bi trebalo da bude završena celokupna mreža. Ipak, korisnici će sačekati puštanje gasa jer bi trebalo da do početka grejne sezone bude završen i cevovod visokog pritiska koji će dovesti gas do Požarevca.

Ukupno je oko 900 predugovora potpisano sa Srbijagasom za priključenje na novi gasovod, od čega je 500 u samom Požarevcu. Trenutna cena priključka iznosi oko 700 evra bez PDV-a, a saradnici gradonačelnika kažu da je gasovod neophodan pre svega za dalji razvoj industrije u Požarevcu.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit
Next Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

You might also like

Prehrambena industrija 0 Comments

Otvorena fabrika Friglo u Sutjesci kod Sečnja

U selu Sutjeska, kod Sečnja, u Banatu otvorena je fabrika Friglo, koja je opremljena tehnologijom poslednje generacije za obradu i zamrzavanje namirnica.

Kompanije 0 Comments

EBRD će pomoći Srbiji u privatizaciji i komercijalizaciji javnih preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD ) i dalje je spremna da podrži privatizaciju i komercijalizaciju javnih preduzeća u Srbiji, izjavio je direktor EBRD u Srbiju Daniel Berg.

Najvažnije vesti 0 Comments

Komisija odbila ponudu Delte za Sava centar

Komisija za sprovođenje postupka za izbor partnera za rekonstrukciju i upravljanje JP “Sava centar” odlučila je da se ponuda Delta holding odbije kao nepotpuna.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply