Do kraja maja gasovodna mreža

Do kraja maja gasovodna mreža

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, do kraja narednog meseca kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, sa saradnicima iz gradske uprave i nadležnih javnih preduzeća, nedavno je obišao mernoregulacionu stanicu gasifikacije na brdu iznad Poljoprivredne škole.

Realizacija ugovora o gasifikaciji Požarevca je pri kraju i tokom maja bi trebalo da bude završena celokupna mreža. Ipak, korisnici će sačekati puštanje gasa jer bi trebalo da do početka grejne sezone bude završen i cevovod visokog pritiska koji će dovesti gas do Požarevca.

Ukupno je oko 900 predugovora potpisano sa Srbijagasom za priključenje na novi gasovod, od čega je 500 u samom Požarevcu. Trenutna cena priključka iznosi oko 700 evra bez PDV-a, a saradnici gradonačelnika kažu da je gasovod neophodan pre svega za dalji razvoj industrije u Požarevcu.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit
Next Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

FED: Velike američke banke bi izdržale još goru recesiju

Najveće banke u SAD-u bi izdržale ozbiljnu recesiju i bile bi u stanju da i dalje kreditiraju američka domaćinstva i kompanije, saopštile su Federalne rezerve (Fed).

Banke i finansije 0 Comments

AIK banka planira dobit od 3,6 mlrd dinara u 2016. godini

Upravni odbor AIK banke sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 27. jun, a na dnevnom redu među ostalim odlukama je i usvajanje finansijskih izveštaja i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Energetika i naftna industrija 0 Comments

“Gazprom” povećao izvoz za 19 odsto

Ruski energetski gigant “Gazprom” povećao je izvoz gasa za 19 odsto od početka godine u poređenju sa istim periodom prošle godine, saopšteno je iz ove kompanije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply