Do kraja maja gasovodna mreža

Do kraja maja gasovodna mreža

U okviru projekta gasifikacije Braničevskog okruga, do kraja narednog meseca kompletna gasovodna mreža u Požarevcu trebalo bi da bude završena.

Gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić, sa saradnicima iz gradske uprave i nadležnih javnih preduzeća, nedavno je obišao mernoregulacionu stanicu gasifikacije na brdu iznad Poljoprivredne škole.

Realizacija ugovora o gasifikaciji Požarevca je pri kraju i tokom maja bi trebalo da bude završena celokupna mreža. Ipak, korisnici će sačekati puštanje gasa jer bi trebalo da do početka grejne sezone bude završen i cevovod visokog pritiska koji će dovesti gas do Požarevca.

Ukupno je oko 900 predugovora potpisano sa Srbijagasom za priključenje na novi gasovod, od čega je 500 u samom Požarevcu. Trenutna cena priključka iznosi oko 700 evra bez PDV-a, a saradnici gradonačelnika kažu da je gasovod neophodan pre svega za dalji razvoj industrije u Požarevcu.

Izvor: GdeInvestirati/Danas
Previous Air Serbia: 44% na 3,9 miliona evra veći neto profit
Next Lenovo sa novim startupom ulaže u nove firme

You might also like

Kompanije 0 Comments

Srbija: Fiat Chrysler automobili najveći izvoznik u 2016. godini

Ministarstvo finansija Srbije je objavilo da je vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci 2016. godine iznosila 3,6 milijarde evra, a najveći izvoznik je i dalje kompanija

Kompanije 0 Comments

Srpske hotelijere zabrinjava slaba popunjenost soba

Uprkos tome što je poslednjih godina u hotele u Srbiji uloženo više od 500 miliona evra, popunjenost objekata iznosi 30 odsto i taj novac se godinama neće vratiti investitorima.

Kompanije 0 Comments

UniCredit za 3,55 milijardi dolara prodao Amundiju Pioneer fond

Najveća italijanska banka UniCredit postigla je dogovor s francuskim Amundijem o prodaji svog ogranka za upravljanje imovinom Pioneer Investments, za 3,55 milijardi dolara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply