Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima potencijale za ulaganje u infrastrukturu, što je sektor za koji se interesuju investitori iz UAE.

Delegaciji iz UAE predstavljeni su infrastrukturni planovi Srbije u narednom periodu i spremni projekti u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori, ali i aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva.

Gosti su pokazali interesovanje i za izgradnju logističkih centara u Srbiji koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja zemlje. Zainteresovanim investitorima je predočeno da je prioritet Srbije da se regionalna putna mreža, čiji svi glavni pravci prolaze kroz našu zemlju, poveže sa evropskom putnom mrežom.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o načinu i brzini dobijanja građevinske dozvole, zakonodavnoj regulativi, procedurama tendera i slično, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovnoJutro
Previous Raiffeisen banka godine u Srbiji
Next Najvećih 7 skandala velikih kompanija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Prerađivački sektor podstakao rast industrijske proizvodnje u Srbiji

Industrijska proizvodnja u Srbiji porasla je od januara do novembra ove godine za 4,6 odsto u odnosu na isti period 2015, dok je u novembru ostvarila rast od 1,3 odsto

Agrobiznis 0 Comments

Delta holding: 18 miliona dinara i stručna pomoć za socijalna preduzeća

Kompanija Delta holding dodelila je pomoć ukupne vrednosti 18 miliona dinara udruženjima i organizacijama iz Srbije za unapređenje poljoprivredne proizvodnje.

Transport 0 Comments

Fiat: Skočila prodaja vozila u SAD-u

Prošlog meseca je u SAD-u za jedan odsto porasla prodaja italijansko-američke automobilske kompanije FCA.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply