Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima potencijale za ulaganje u infrastrukturu, što je sektor za koji se interesuju investitori iz UAE.

Delegaciji iz UAE predstavljeni su infrastrukturni planovi Srbije u narednom periodu i spremni projekti u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori, ali i aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva.

Gosti su pokazali interesovanje i za izgradnju logističkih centara u Srbiji koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja zemlje. Zainteresovanim investitorima je predočeno da je prioritet Srbije da se regionalna putna mreža, čiji svi glavni pravci prolaze kroz našu zemlju, poveže sa evropskom putnom mrežom.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o načinu i brzini dobijanja građevinske dozvole, zakonodavnoj regulativi, procedurama tendera i slično, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovnoJutro
Previous Raiffeisen banka godine u Srbiji
Next Najvećih 7 skandala velikih kompanija

You might also like

Banke i finansije 0 Comments

NBS: Rast kredita u avgustu 2,4 odsto

Domaći bankarski sektor zabeležio je rast kredita tokom avgusta od 2,4% na 2.702 milijarde RSD (22,7 milijardi EUR), pokazuje izveštaj Narodne banke Srbije (NBS).

Telekomunikacije 0 Comments

Telekom prodaje rashodovana vozila, cene od 3.000 do 600.000 dinara

Telekom Srbija je oglasio prodaju 26 rashodovanih vozila prikupljanjem zatvorenih ponuda, a rok za dostavljanje ponuda je 12. jun.

Industrija 0 Comments

Metalac: Konsolidovana dobit u prvih šest meseci 345 miliona dinara

Gornjomilanovački holding Metalac objavio je konsolidovane finansijske izveštaje za prvih šest meseci koji obuhvataju poslovanje matične kompanije i njenih 14 zavisnih preduzeća.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply