Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

Na sastanku je ocenjeno da Srbija ima potencijale za ulaganje u infrastrukturu, što je sektor za koji se interesuju investitori iz UAE.

Delegaciji iz UAE predstavljeni su infrastrukturni planovi Srbije u narednom periodu i spremni projekti u putnoj i u železničkoj infrastrukturi za koje su potrebni investitori, ali i aktuelni putni projekti koji su otvoreni povezivanjem Srbije na evropsku TENT mrežu puteva.

Gosti su pokazali interesovanje i za izgradnju logističkih centara u Srbiji koji će biti potrebni u kontekstu budućeg privrednog razvoja zemlje. Zainteresovanim investitorima je predočeno da je prioritet Srbije da se regionalna putna mreža, čiji svi glavni pravci prolaze kroz našu zemlju, poveže sa evropskom putnom mrežom.

Predstavnici Ministarstva su čelnike arapske kompanije informisali i o načinu i brzini dobijanja građevinske dozvole, zakonodavnoj regulativi, procedurama tendera i slično, navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Izvor: GdeInvestirati/PoslovnoJutro
Previous Raiffeisen banka godine u Srbiji
Next Najvećih 7 skandala velikih kompanija

You might also like

Kompanije 0 Comments

Vojput nastavlja gradnju Ipsilon kraka vredan 123,5 miliona dinara

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović potpisala je danas ugovor sa preduzećem Vojput za nastavak gradnje Ipsilon kraka Koridora 10 kod Subotice, poručujući da će ova

Intel prošle godine ostvario prihode od 59,4 milijarde dolara

Kompanija Intel je nedavno predstavila finansijski izveštaj za poslednje tromesečje, kao i celu 2016. godinu.

Kompanije 0 Comments

Oglašena prodaja Jugoremedije u stečaju

Stečajni upravnik fabrike lekova Jugoremedija iz Zrenjanina oglasio je prodaju tog preduzeća javnim nadmetanjem po početnoj ceni od 1,9 milijardi dinara.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply