Google i Fiat započinju saradnju

Google i Fiat započinju saradnju

Američka kompanija Alfabet, matična kompanija Googlea, želeći da proširi svoju flotu samoupravljačkih vozila, započela je saradnju sa italijansko-američkom automobilskom kompanijom Fiat Crysler Automobili.

Googleova probna flota autonomnih vozila će biti više nego duplirana zahvaljujući dodavanju 100 novih Cryslerovih mini kombija “pacifica hybrid 2017”, od kojih bi se neki, prema najavi kompanija, mogli naći na putevima do kraja ove godine, prenosi agencija France presse.

foto: cartype.com

foto: cartype.com

Saradnja sa FCA je prva direktna saradnja Googlea sa jednim proizvođačem automobila na kreiranju autonomnih vozila, navodi AFP.

“FCA će dizajnirati mini kombije, tako da je nama lako da instaliramo samoupravljavajuće sisteme, uključujući kompjutere koji održavaju naš samoupravljajući softver i senzore koji omogućavaju našem softveru da vidi šta je na putu”, saopštio je Googleov tim koji radi na razvoju tih vozila.

Google je 2009. godine počeo sa testiranjem tehnologije autonomne vožnje, koristeći Toyotin model “prius”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Novi dogovor SAD i Rusije o primirju u Alepu
Next Wall Street: Pritisak zbog tržišta rada i biotehnološkog sektora

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Direct Media postala novi vlasnik Pink M televizije

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) izdao je danas saglasnost za promenu vlasničke strukture preduzeća Pink M Company iz Podgorice, emitera Televizije Pink M, kojom se prenosi sto odsto vlasništva

Industrija 0 Comments

Siemens preuzeo kragujevački Milanović inženjering

Nemački “Siemens” je stigao i u Šumadiju i danas je zvanično potvrdio da je preuzeo kragujevački “Milanović inženjering”.

Kompanije 0 Comments

Američki gigant Ford otpušta 20.000 radnika širom sveta

Američki automobilski gigant Ford sprema se da ugasi hiljade radnih mesta širom sveta, a očekuje se da će smanjiti oko 10 odsto globalne radne snage, izveštava Wall Street Journal.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply