Beogradska berza: Najprometniji NIS, Energoprojekt ojačao 1%

Beogradska berza: Najprometniji NIS, Energoprojekt ojačao 1%

Danas je zabeležen oporavak domaćeg tržišta akcija uz solidnu realizaciju od 23,5 miliona RSD (0,2 miliona EUR). Indeks Belex15 ojačao je 0,4% na 614,5 poena.

Najprometnija akcija iz indeksne korpe bila je Naftna industrija Srbije (NIIS) koja je dostigla najvišu cenu na zatvaranju u tekućoj godini. NIS je skočio 0,7% na 615 RSD uz realizaciju od 3,3 miliona RSD. I danas je NIS beležio veoma jak pritisak na strani tražnje, ovaj put na nivou od 615 RSD. Energoprojekt holding (ENHL) je ojačao 1% na 1.040 RSD uz promet od 0,8 miliona RSD, dok je Aerodrom „Nikola Tesla“ (AERO) blago porastao na 883 RSD uz minoran promet. Uprava ove kompanije danas je izvestila da je u prvom kvartalu ostvarila profit od četiri miliona EUR što je duplo više nego u istom periodu prošle godine kada se isključe jednokratne stavke. Jedinstvo iz Sevojna (JESV) se zadržalo na nivou od 4.050 RSD uz promet od pola miliona RSD, dok je Komercijalna banka (KMBN) blago napredovala na 1.427 RSD uz trgovanje od 0,4 miliona RSD. Gornjomilanovački Metalac (MTLC) je ojačao dodatnih 0,6% na 2.750 RSD uz realizaciju od 0,2 miliona RSD. Najprometnija akcija na tržištu bio je zlatiborski Palisad (PLSD) koji je ostvario promet od 14,8 miliona RSD po nepromenjenoj ceni od 1.400 RSD.

Državne obveznice danas nisu beležile promet.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Evropski strah od Kine
Next Požar u Kanadi i eskalacija napetosti u Libiji povećali cene nafte skoro 4 odsto

You might also like

Svetske berze

Azijske berze: Oprezna trgovina na berzama

Na azijskim berzama u utorak se trguje oprezno jer nema vesti koje bi podstakle tržišta, dok je kurs dolara prema jenu zaronio na novi najniži nivo u 18 meseci.

Berza

Dinar bez promene prema evru, NBS prodala 30 miliona evra

Vrednost dinara prema evru u utorak će biti približna današnjoj i zvanični srednji kurs će iznositi 123,9720 dinara za evro.

Svetske berze

Nafta klizi prema kritičnim cenovnim nivoima

Cene nafte fluktuirale su na međunarodnim tržištima, od snažnih dobitaka na početku dana, do nove najniže cene u skoro četiri meseca.