Vratio se iz Londona i započeo agrarni biznis: Prirodna hrana za dijabetičare

Vratio se iz Londona i započeo agrarni biznis: Prirodna hrana za dijabetičare

Dušan Jocić otišao je devedesetih u London, a onda se vratio u Kragujevac. Posle neuspelih pokušaja sa ćevabdžinicom i izdavačkom kućom, rešio je da se oproba u agrarnom biznisu.

Po povratku iz Londona i dugog lutanja za pravim zanimanjem, Kragujevčanin Dušan Jocić se setio očevog placa u selu, dokupio je zemlju i zasadio voće od kojeg želi da pravi hranu za dijabetičare

Jocić je otišao iz Srbije zbog haosa koji je ovde vladao devedesetih godina prošlog veka, a onda se vratio kući, u Kragujevac, s namerom da započne drugačiji, bolji i zdraviji život.

U Londonu se obreo 1996. Radio je tamo kao šofer, trgovao nekretninama, a bio je i menadžer na brodu-restoranu “Simfonija” koji je plovio Temzom. U svoj rodni grad ponovo je došao 2006, željan mirisa Šumadije i radoznao da vidi kako njegova zemlja izgleda posle demokratskih promena. U stvari, vratio se zbog sina Stefana.

“Želeo sam da moje dete odrasta u Srbiji, da govori srpski, a da mu engleski bude drugi jezik. To, možda, zvuči čudno onima koji sada hrle u inostranstvo, ali ja sam tako razmišljao. Volim svoju zemlju, kao što volim voćnjak koji sam zasadio ovde u Prnjavoru, gde je moj otac početkom osamdesetih godina prošlog veka, u srećna vremena, kupio plac i napravio vikendicu. I još jedna stvar, tamo gde danas mnogi odlaze radni dan traje 16 sati, pa ko izdrži”, kaže on.

Hrana za dijabetičare

Posle neuspelih pokušaja sa ćevabdžinicom i izdavačkom kućom, setio se očevog placa u Prnjavoru, gde je odlazio kao dečak. Dokupio je tri ipo hektara zemlje i zasadio 1.800 stabala šljiva i 700 kajsija. Ove godine čeka prvi rod.

Jocićeva namera je da prerađuje voće i pravi hranu za dijabetičare. Zamisao mu je i da se bavi seoskim turizmom, pa bi na jednoj manjoj parceli od 70 ari podigao nekoliko drvenih kućica.

“Ja sam se na ovaj korak odlučio jer znam da se tri jabuke u Londonu prodaju za pet funti, a pola kilograma šljiva košta šest funti. Zato je meni ova moja šljiva lepša nego brod Simfonija na Temzi”, zaključuje novopečeni poljoprivrednik.

Izvor: Politika.rs
Previous Zbog dosađivanja na poslu tužio firmu
Next Stotinu milijardi dolara završilo u poreskim oazama

You might also like

Preduzetništvo 0 Comments

Subvencije za zapošljavanje u malim i srednjim preduzećima preko 3 milijarde dinara

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije Zoran Martinović pozvao je danas poslodavce da konkurišu za subvencije za zapošljavanje u malim i srednjim preduzećima u ovoj godini za šta je izdvojeno

Preduzetništvo 0 Comments

PKS pozvala zainteresovane da se prijave za obuku upravnika stambenih zgrada

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je danas građane zainteresovane da postanu profesionalni upravnici stambenih zgrada, da se prijave za obuku, polože ispit i steknu licencu.

Preduzetništvo 0 Comments

U Srbiji tokom 2016. osnovano 42.450 firmi, najpopularnije delatnosti ugostiteljstvo i programiranje

Tokom prošle 2016. godine, u Srbiji je osnovano 42.450 novih pravnih subjekata.

2 Comments

 1. BK
  May 04, 13:42 Reply
  Kao nekoga ko ima dijabetes tip 1 vec 26 godina interesuje me definicija "hrane za dijabeticare". Pretpostavljam da je ova, kao i mnoge druge, samo jos jedna suplja prica.
  • Gdeinvestirati
   May 04, 18:11 Reply
   Poštovani, gospodin Jocić tek očekuje prvi rod, a hrana za dijabetičare je, za sada, ideja u povoju. Čitajte etikete na proizvodima, i vodite računa na supstitute šećera, koji mogu biti opasni za dijabetičare i ostale osetljive grupe, iako pojedini proizvođači to ne navode na pakovanjima.

Leave a Reply