Vratio se iz Londona i započeo agrarni biznis: Prirodna hrana za dijabetičare

Vratio se iz Londona i započeo agrarni biznis: Prirodna hrana za dijabetičare

Dušan Jocić otišao je devedesetih u London, a onda se vratio u Kragujevac. Posle neuspelih pokušaja sa ćevabdžinicom i izdavačkom kućom, rešio je da se oproba u agrarnom biznisu.

Po povratku iz Londona i dugog lutanja za pravim zanimanjem, Kragujevčanin Dušan Jocić se setio očevog placa u selu, dokupio je zemlju i zasadio voće od kojeg želi da pravi hranu za dijabetičare

Jocić je otišao iz Srbije zbog haosa koji je ovde vladao devedesetih godina prošlog veka, a onda se vratio kući, u Kragujevac, s namerom da započne drugačiji, bolji i zdraviji život.

U Londonu se obreo 1996. Radio je tamo kao šofer, trgovao nekretninama, a bio je i menadžer na brodu-restoranu “Simfonija” koji je plovio Temzom. U svoj rodni grad ponovo je došao 2006, željan mirisa Šumadije i radoznao da vidi kako njegova zemlja izgleda posle demokratskih promena. U stvari, vratio se zbog sina Stefana.

“Želeo sam da moje dete odrasta u Srbiji, da govori srpski, a da mu engleski bude drugi jezik. To, možda, zvuči čudno onima koji sada hrle u inostranstvo, ali ja sam tako razmišljao. Volim svoju zemlju, kao što volim voćnjak koji sam zasadio ovde u Prnjavoru, gde je moj otac početkom osamdesetih godina prošlog veka, u srećna vremena, kupio plac i napravio vikendicu. I još jedna stvar, tamo gde danas mnogi odlaze radni dan traje 16 sati, pa ko izdrži”, kaže on.

Hrana za dijabetičare

Posle neuspelih pokušaja sa ćevabdžinicom i izdavačkom kućom, setio se očevog placa u Prnjavoru, gde je odlazio kao dečak. Dokupio je tri ipo hektara zemlje i zasadio 1.800 stabala šljiva i 700 kajsija. Ove godine čeka prvi rod.

Jocićeva namera je da prerađuje voće i pravi hranu za dijabetičare. Zamisao mu je i da se bavi seoskim turizmom, pa bi na jednoj manjoj parceli od 70 ari podigao nekoliko drvenih kućica.

“Ja sam se na ovaj korak odlučio jer znam da se tri jabuke u Londonu prodaju za pet funti, a pola kilograma šljiva košta šest funti. Zato je meni ova moja šljiva lepša nego brod Simfonija na Temzi”, zaključuje novopečeni poljoprivrednik.

Izvor: Politika.rs
Previous Zbog dosađivanja na poslu tužio firmu
Next Stotinu milijardi dolara završilo u poreskim oazama

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Zašto Jack Ma ne zapošljava eksperte

Milijarder i preduzetnik Jack Ma, osnivač tehnološke kompanije “Alibaba” kaže da poslovni razvoj podrazumeva angažovanje pravih ljudi, kod kojih je bitan i koeficijent emocija, a ne samo inteligencije.

Agrobiznis 0 Comments

Kako rešiti problem niskih otkupnih cena voća i povrća

Voćari i povrtari se i ove godine suočavaju sa problemom plasmana robe jer im nakupci nude male cene, zbog čega se polako okreću velikim trgovinskim lancima u Srbiji.

Preduzetništvo 0 Comments

Zaraditi se može i od iznajmljivanja polovne garderobe

Nakon brojnih radnji za prodaju polovne garderobe, u Nišu je nedavno otvorena i prva radnja za iznajmljivanje takve odeće.

2 Comments

 1. BK
  May 04, 13:42 Reply
  Kao nekoga ko ima dijabetes tip 1 vec 26 godina interesuje me definicija "hrane za dijabeticare". Pretpostavljam da je ova, kao i mnoge druge, samo jos jedna suplja prica.
  • Gdeinvestirati
   May 04, 18:11 Reply
   Poštovani, gospodin Jocić tek očekuje prvi rod, a hrana za dijabetičare je, za sada, ideja u povoju. Čitajte etikete na proizvodima, i vodite računa na supstitute šećera, koji mogu biti opasni za dijabetičare i ostale osetljive grupe, iako pojedini proizvođači to ne navode na pakovanjima.

Leave a Reply