Ponovljeni izbori: Do 16 časova glasalo 27,81 odsto građana

U Srbiji je danas do 16 časova na glasanje za ponovljene parlamentarne izbore na 15 biračkih mesta izašlo 27, 81 odsto (5.460) građana, a glasanje protiče bez problema, saopštila je danas posmatračka misija “Crta – građani na straži”.

Oni su podsetili da je izlaznost u 16 časova 24. aprila bila 39,6 odsto.

Ukupan broj građana koji mogu da glasaju na ponovljenim izborima je 19.631.

Ponovno glasanje održava se na 15 biračkih mesta – na pet u Nišu, na po dva biračka mesta u Beogradu, ; Vranju i Jagodini, i na po jednom u Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima, Kladovu i Užicu.

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da su svа birаčkа mestа nа kojimа se danas ponаvljаju izbori zа nаrodne poslаnike otvorenа nа vreme u 7.00 čаsovа i glаsаnje će trаjаti do 20.00 čаsovа.

“Izbori nа 15 birаčkih mestа se odvijаju u potpunom redu i bez uočenih neprаvilnosti”, saopšteno je iz RIK-a.

Izbori se od jutros u 7.00 ponavljaju na pet biračkih mesta u Nišu, na po dva mesta u Beogradu, Vranju i Jagodini, kao i na po jednom u Užicu, Bačkoj Topoli, Sremskim Karlovcima i Kladovu.

Izvor:RTV
Previous Hrvatska opet blokirala otvaranje poglavlja 23
Next Netanjahu: Izrael će prihvatiti poziv NATO da otvori stalnu kancelariju u Briselu

You might also like

Tema dana

Tržišta nafte između globalnog smanjenja proizvodnje i rasta zaliha u SAD

Cene nafte na međunarodnim tržištima su zabeležile svoj prvi nedeljni gubitak od polovine januara, jer su veće zalihe sirove nafte u SAD neutralisale efekat globalnog dogovora o smanjenju proizvodnje.

Tema dana

Saxo Bank u 2017. godini prednost daje evropskim i japanskim akcijama u odnosu na američke

Referentna vrednost S&P 500 indeksa akcija je u petak na zatvaranju berze bila 2258,07, samo 0,6% od svog maksimuma. Ovo ukazuje da akcije iz SAD opet ulaze na novu teritoriju.

Društvo

Republika Srpska obeležava 9. januar, Dan Republike

U Banjaluci su danas, u okviru obeležavanja 9. januara – Dana Republike Srpske, na groblju Sveti Pantelija položeni venci na spomen-obeležje poginulim borcima Vojske Republike Srpske, a predsednik Srpske Milorad