Sergio Marchionne novi generalni direktor Ferrarija

Sergio Marchionne novi generalni direktor Ferrarija

Nakon odluke aktuelnog direktora Amedea Felise da se penzioniše, kompanija Ferrari je odlučila da novi generalni generalni direktor bude Sergio Marchionne koji je i predsednik Ferrarija.

Odlazak Felise se očekuje već mesecima, nakon što su neimenovani izvori u avgustu prošle godine saopštili da se Felise, rođen 1946. godine, priprema za odlazak u penziju, prenosi agencija Reuters.

Marchionne će preuzeti obaveze generalnog direktora u tom proizvođaču luksuznih automobila i istovremeno će zadržati aktuelnu funkciju predsednika Ferrarija. Felisa će nastaviti da bude član odbora direktora, navodi britanska agencija, podsjećajući da je on 2008. godine postao generalni direktor Ferrarija.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Azijske berze: Oprezna trgovina na berzama
Next Obnova 33 kulturna dobara koštaće milijardu evra

You might also like

Kompanije

Glencore povećao ponudu za rudnik uglja Rio Tinta u Australiji

Britansko-švajcarska kompanija Glencore dostavila je rudarskom divu Rio Tintu novu ponudu za kupovinu rudnika uglja u australijskom Novom Južnom Walesu, nastavljajući time nadmetanje s kineskim Yancoalom za tu imovinu, objavljeno

IT

Samsung: Ne prodajemo PC odeljenje

Samsung je ove godine prodao svoje poslovanje sa štampačima kompaniji HP, a ovih dana su se pojavile informacije da južnokorejska kompanija planira prodaju svog PC poslovanja.

Kompanije

Kompanija Preston za 2,5 milijarde dinara kupila Beohemiju-Inhem

Vlasnik kompanije Preston iz Novog Sada Davor Milićević kupio je kao jedini ponuđač Beohemiju-Inhem u stečaju po početnoj ceni od 2,5 milijardi dinara.