Jedinstvo očekuje rast prihoda od 20 odsto u tekućoj godini

Jedinstvo očekuje rast prihoda od 20 odsto u tekućoj godini

Proizvodno montažno preduzeće Jedinstvo iz Sevojna objavilo je godišnji izveštaj za prošlu godinu u kojoj je, kao što je već poznato, ostvaren nekonsolidovani prihod od 3,7 milijardi dinara (pad od 20 odsto) i neto dobit od 147,7 miliona dinara (pad od 39,4 odsto).

Uprava kompanije je navela da u ovoj godini očekuje prihod veći za oko 20 odsto odnosno nivo realizacije kao u 2014, navodeći da već u prvom kvartalu kompanija ima obezbeđeni posao u planiranom obimu.

Jedinstvo je u tekućoj godini otpočelo posao na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u Baru (Crna Gora) vredan preko osam miliona evra, a takođe je otvoreno tržište Republike Srpske dobijanjem posla od 2,5 miliona evra u Foči. Na domaćem tržištu je potpisano nekoliko ugovora među kojima su najznačajniji transfer stanice u Subotici vredan 3,2 miliona evra i skladište naftnih derivata u Novom Sadu od oko 3,8 miliona evra.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Oporavak tekstilne industrije: Rast proizvodnje 33%, izvoz najviše u Evropu
Next Konsolidovana dobit Energoprojekta 1,04 milijarde dinara, rast od 1,3 odsto

You might also like

Kompanije

Veća dobit fonda Berkshire Hathaway za 25 odsto

Zahvaljujući boljim rezultatima u osiguravajućem poslovanju, investicijama i kupovini kompanije Prestige Castparts, dobit investicionog fonda Berkshire Hathawaya, američkog milijardera Warren Buffett, u drugom tromesečju skočila je za 25 odsto.

Tema dana

Vučić sa liderima Fiat Chrysler Grupe o planovima za fabriku u Kragujevcu

Premijer Aleksandar Vučić putuje je u Torino gde će  sa izvršnim direktorom “Fiat Chrysler Grupe” Alfredom Altavilom razgovarati o planovima za fabriku u Kragujevcu i o novom modelu.

Prehrambena industrija

EU: Odobreno spajanje AB InBeva i SABMillera

Preuzimanje je odobreno pod uslovom da Anheuser-Busch InBev proda gotovo svo poslovanje SABMillera u Evropi.