Dinar bez značajnije promene, u sredu 122,58 dinara za evro

Zvanični srednji kurs u sredu, 4. maja će biti 122,5815, što predstavlja neznatnu promenu dinara prema evru u odnosu na poslednji radni dan pre praznika.

Na mesečnom nivou dinar je u odnosu na evro jači 0,2 odsto, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta slabija za 2,0 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 0,8 odsto.

Dinar je stabilan i u odnosu na američku valutu i indikativni kurs iznosi 108,1633

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou slabiji za 0,3 odsto, a na godišnjem nivou za 0,8 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 2,9 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije u četvrtak pred praznike intervenisala kupovinom 10 miliona evra na međubankarskom deviznom tržištu.

Od početka godine NBS je na deviznom tržištu prodala 715 miliona evra i kupila 20 miliona (uključujući i onu od četvrtka).

Previous Tuča poslanika vladajuće Partije pravde i razvoja i prokurdske Narodne demokratske partije u turskom parlamentu
Next EU pooštrava granične kontrole u Šengenu

You might also like

Berza

Impol Seval isplatio dividendu iz prošlogodišnje dobiti

Valjaonica Impol Seval iz Sevojna (IMPL) isplatila je akcionarima dividendu koju je nedavno usvojila skupština akcionara ove kompanije, navodi se u saopštenju Centralnog registra za hartije od vrednosti.

Berza

Kako je Warren Buffett povratio više od dve milijarde dolara?

Cena akcija IBM-a popela se iznad cene po kojoj ih je kupio čuveni investitor Warren Buffett, čime je anulirao više od dve milijarde dolara gubitka na tom ulaganju.

Berza

Pobeda Donalda Trumpa umanjila vrednost obveznica za 337 milijardi dolara

Ukupna tržišna vrednost obveznica širom sveta je umanjena za 337 milijardi dolara u samo jednom danu, pošto je pobeda Donalda Trumpa na predsedničkim izborima u SAD podgrejala zabrinutost da će