Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

U Severnoj Koreji je 4. aprila  u sred bela dana opljačkana banka, što je prvi takav slučaj u čitavoj istoriji postojanja te države.

Kako prenose mediji meta pljačkaša je bila lokalna filijala Centralne banke Severne Koreje u lučkom gradu Čhončžinu na severoistoku zemlje.

Banka se nalazi u prometnom delu grada i ima obezbeđenje, ali sudeći po svemu, ono se nehajno odnosilo prema svojim obavezama, jer je nije bilo na radnom mestu kad se desila pljačka.

Prestupnici su ušli u banku i naterali službenike da im predaju sav novac koji se u tom trenutku nalazio u banci — oko 70 miliona vona, što je nešto manje od 9.000 dolara.

Prema mišljenju istražitelja koji su uskoro stigli na lice mesta neko od službenika banke je pomagao pljačkašima. Kriminalci su tačno znali kada će čuvari napustiti svoje radno mesto i kada će u sefovima biti dovoljno novca.

Uoči 7. kongresa vladajuće Komunističke partije Severne Koreje u sefovima u bankama je bilo više novca nego obično zbog priprema različitih svečanosti.

Nakon pljačke mere bezbednosti u ostalim bankama provincije su pojačane. Banka koja je opljačkana za sada je zatvorena, piše Sputnik.

Izvor:Sputnik
Previous Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga
Next Portoriko: Dug od 422 miliona dolara ne možemo da vratimo

You might also like

Društvo 0 Comments

Hakeri ukrajinskoj banci ukrali 10 milina dolara

Jednoj neimenovanoj ukrajinskoj banci nepoznati hakeri ukrali su 10 miliona dolara nakon što su upali u njenu mrežu i koristili SWIFT sistem za transfer novca na svoje račune, pokazuju izveštaji Udruženja

Društvo 0 Comments

Pesak je materijal koji se najviše eksploatiše

Velika potražnja vlada za peskom širom sveta. U nekim delovima planete ljudi naprono rade kako bi stigli do zlatnih zrna.

Društvo 0 Comments

Srbija: Velike zarade na dečjoj odeći

U Srbiji garderoba za najmlađe košta više nego u Evropi, zaračunavaju se cene po kursu od 140 dinara, umesto 123.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply