Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

Svih 27 novih dizel-motornih ruskih vozova, 10 ih je već stiglo u Srbiju, biće isporučeno Srbiji do početka 2017. godine, izjavio je danas prvi zamenik direktora kompanije ruskih železnica RŽD International, Mansurbek Sultanov.

“To je u skladu sa ugovornim rokom iz Aneksa 5 osnovnog ugovora o realizaciji ruskog kredita”, rekao je Sultanov Tanjugu.

On je kazao da je 10 vozova već isporučeno, kao i da će u Srbiji uskoro biti još dva voza, s obzirom da su trenutno dve nove dizelke na tehničkom prijemu u fabrici.

Sultanov je naveo da je vrednost nabavke 27 dizel vozova 100 miliona dolara.

Srbija kupuje te vozove od ruske kompanije Metrovagonmaš zahvaljujući sredstvima ruskog kredita, čija je vrednost 800 miliona dolara.

On je podsetio da je železničko preduzeće Srbija voz nedavno pustilo u saobraćaj novi ruski voz na pruzi Beograd – Vršac i istakao da  putnici od tada na toj liniji mnogo više koriste železnički saobraćaj.

Foto:www.kurir.rs

Foto:www.kurir.rs

Reč je o vozovima koji saobraćaju na neelektrificiranim prugama, u lokalnom i regionalnom unutrašnjem saobraćaju.

To su savremeni klimatizovani vozovi koji imaju 246 mesta, 120 za sedenje i 126 za stajanje, a njihova brzina je 120 kilometara na sat.

“To su dobri i moderni vozovi, koji mogu brzo da idu i mislim da su putnici u Srbiji zadovoljni”, naglasio je Sultanov.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija
Next Najgore vreme za pametne telefone

You might also like

Najvažnije vesti

Radnici “Fiata” neće prekinuti štrajk

Oko 2.000 štrajkača u “Fiatovoj” fabrici u Kragujevcu odlučilo je danas da neće prekinuti štrajk dok ne budu dobili pisane garancije poslodavca da će minimum njihovih zahteva biti ispunjen.

Transport

Toyota ove godine prodala više od deset miliona vozila

Japanska kompanija Toyota je saopštila da je u ove godine prodala 10.350.000 automobila širom sveta, što je dva odsto više u odnosu na proteklu godinu.

Najvažnije vesti

Privatizacija Ravanice: Od 14 ponuda, pet validno

Za kupovinu Fabrike konditorskih proizvoda “Ravanica” doo Ćuprija stiglo je 14 ponuda, a pet ponuda je bilo validno, izjavio je danas predsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.