Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanija sada preduzima korake koji bi omogućili da njen osnivač ostane i dalje glavni kada je reč o donošenju odluka pa je tako predložena nova klasa akcija poznate kao C deonice.

Stvaranje ove klase deonica će omogućiti Zuckerbergu da zadrži kontrolu nad kompanijom i da bude najmoćnija jedinka kada je reč o glasanju u upravnom oboru čak i onda kada svoje deonice bude počeo da daje u dobrotvorne svrhe. Facebook navodi da ovaj potez nije tradicionalni model upravljanja, ali da je Facebook i stvoren da ne bude kao tradicionalne kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Požari na pravoslavnim hramovima u SAD i Australiji na Vaskrs!?
Next Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

You might also like

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.

Industrija 0 Comments

Svetlana Stojkov: Neće biti nestašice lekova

Apotekarske ustanove Pančevo, Šabac, Vranje, Bor i Sremska Mitrovica su zbog dugovanja prema dobavljačima trenutno u blokadi, ali direktorka Farmaceutske komore Srbije Svetlana Stojkov kaže da ne očekuje nestašicu lekova

Kompanije 0 Comments

Od novembra Wizz Air ukida tri linije iz Tuzle

Niskobudžetna aviokompanija Wizz Air planira da smanji letove iz svoje baze u Tuzli u zimskoj sezoni 2017/18. uz privremenu obustavu tri rute. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply