Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook: Uvodi se nova klasa akcija zbog Marka Zuckenberga

Facebook je, stvoren od strane Marka Zuckerberga, od ideje koja je nastala u sobi studentskog doma u najveću na svetu društvenu mrežu, prešla dug put.

Kompanija sada preduzima korake koji bi omogućili da njen osnivač ostane i dalje glavni kada je reč o donošenju odluka pa je tako predložena nova klasa akcija poznate kao C deonice.

Stvaranje ove klase deonica će omogućiti Zuckerbergu da zadrži kontrolu nad kompanijom i da bude najmoćnija jedinka kada je reč o glasanju u upravnom oboru čak i onda kada svoje deonice bude počeo da daje u dobrotvorne svrhe. Facebook navodi da ovaj potez nije tradicionalni model upravljanja, ali da je Facebook i stvoren da ne bude kao tradicionalne kompanije.

Izvor: GdeInvestirati/ITsvet
Previous Požari na pravoslavnim hramovima u SAD i Australiji na Vaskrs!?
Next Severna Koreja: Prva pljačka banke u istoriji

You might also like

Društvo

VKS: Ukinuta presuda o raskidu kredita u švajcarcima

Vrhovni kasacioni sud (VKS) usvojio je zahtev jedne banke u Srbiji za reviziju i ukinuo pravosnažnu presudu kojom je zbog promenjenih okolnosti 2016. godine bio raskinut ugovor između te banke

Industrija

Bizlink otvara novi pogon u Prokuplju, posao za još 450 radnika

U Prokuplju će danas 450 radnika dobiti posao, jer fabrika “Biz Link” otvara novi pogon.

Društvo

Pada cena polovnih vozila, stiže oko 100.000 nemačkih benzinaca i dizelaša?

Kupci u Srbiji mogli bi da računaju na do 20 odsto niže cene polovnih automobila, ocenjuju poznavaoci prodaje, vođeni logikom da će iz Nemačke na tržište Srbije dospeti oko 100.000