Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.


Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji.

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo).

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Stabilne cene i blagi rast potražnje
Next Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

You might also like

Najvažnije vesti

Nemački Continental otvara softverski centar, posao za 500 inženjera

Nemačka kompanija Continental 1. jula u Novom Sadu otvara softverski centar za istraživanje i razvoj.

Trgovina

Amazon otvara preko 5.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji ove godine

Online trgovinska platforma Amazon planira da ove godine otvori više od 5.000 radnih mesta u Velikoj Britaniji, nastavivši sa povećavanjem svog ulaganja u toj zemlji prkos pripremama Britanaca da napuste Evropsku

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Nastavljen pad broja putnika i u aprilu

Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ nastavio je trend pada broja putnika i tokom aprila, pokazuju podaci o prometu saobraćaja koji je objavila ova kompanija.