Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.


Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji.

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo).

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Stabilne cene i blagi rast potražnje
Next Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Antić: Nova sistematizacija u EPS-u, do tada nema viška radnika

Do kraja marta 2017. biće urađena nova sistematizacija u Elektroprivredi Srbije (EPS) kada će se tačno znati gde su viškovi, izjavio je danas ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Industrija 0 Comments

Prošlogodišnja neto dobit Gorenja 8,4 miliona evra

Slovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje prošle godine je ostvario 8,43 miliona evra neto dobiti, objavio je u petak koncern iz Velenja, čiji je gubitak u 2015. godini iznosio 8 miliona

Branislav Vujović: Srbija treba da se posveti razvoju softvera, a ne “prodaji” stručnjaka

Predsednik grupacije “Frontier group” Branislav Vujović ocenio je da Srbija ima IT talenata, ali da bi trebalo više da se posveti razvoju softvera nego “prodaji” IT stručnjaka. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply