Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.


Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji.

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo).

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Stabilne cene i blagi rast potražnje
Next Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Branislav Vujović: Srbija treba da se posveti razvoju softvera, a ne “prodaji” stručnjaka

Predsednik grupacije “Frontier group” Branislav Vujović ocenio je da Srbija ima IT talenata, ali da bi trebalo više da se posveti razvoju softvera nego “prodaji” IT stručnjaka. 

Kompanije 0 Comments

Ferrari: Veća prognoza posle rekordnog kvartala

Nakon beleženja rekordne dobiti u trećem kvartalu od 113 miliona evra, što je 20 odsto više nego prošle godine, italijanski proizvođač luksuznih sportskih automobila Ferrari NV povećao je danas prognozu zarade. 

Kompanije 0 Comments

Napred objavio nameru za preuzimanje EP Opreme i EP Industrije

Nakon što je prošle nedelje uspešno okončao ponudu za preuzimanje Energoprojekt holdinga, u kojem je stekao kontrolni paket do 52% akcija, Napred razvoj je objavio nameru za preuzimanje preostalih akcija

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply