Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Amazon: Kazna zbog nelegalne prodaje preko aplikacija

Vrhovni sud SAD doneo je u utorak odluku u kojoj stoji da je internet kompanija ilegalno naplaćivala proizvode koji su kupovani putem aplikacija, bez znanja ljudi.


Federalni američki sudija je odluku doneo u korist Federalne trgovinske komisije (FTC), prihvatajući njenu žalbu da je Amazon iznenadio kupce neplaniranim izdacima jer ih nije blagovremeno obavestio o činjenici da se u okviru besplatnih igara i dalje mogu vršiti kupovine različitih nadogradnji.

FTC se nada da će kompanija u potpunosti refundirati porudžbine koje su ostvarila deca u periodu između novembra 2011. (kada je aplikacija pokrenuta) i juna 2014. (kada je Amazon konačno dodao jasnija i sadržajnija uputstva, kojih na početku nije bilo).

FTC je tužbu pokrenuo 2014, iste godine kad i tužbe protiv Applea i Googlea povodom istog problema. Ove dve kompanije morale su da isplate novčanu nadoknadu od ukupno 50 miliona dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Tržište nekretnina u Srbiji: Stabilne cene i blagi rast potražnje
Next Do početka 2017. biće isporučeno svih 27 ruskih vozova

You might also like

Energetika i naftna industrija 1Comments

Zbog zloupotrebe položaja EPS kažnjen sa 330 miliona dinara

Komisija za zaštitu konkurencije kaznila je sa 330 miliona dinara EPS Distribuciju zbog zloupotrebe dominatnog položaja, što je najveća kazna koju je antimonopolska komisija do sada propisala.

Društvo 0 Comments

Bogoljub Karić slobodan, Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu

Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo je istragu protiv Bogoljuba Karića povodom osnivanja “Mobtel-a” i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita Astra banke bez garancija.

Najvažnije vesti 0 Comments

PKB nije interesantan Arapima?

Na poziv Vlade Srbije investitorima zainteresovanim za kupovinu Poljoprivrendog kombinata Beograd stiglo je više pisama o zanteresovanosti iz Kine, Singapura, Velike Brelike Britanije ali i od dve velike domaće kompanije, prenosi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply