Izbori: DSS-Dveri ispod cenzusa

Izbori: DSS-Dveri ispod cenzusa

Republička izborna komisija je nakon statističke obrade verifikovanih, odnosno anuliranih podataka sa 99 spornih biračkih mesta, saopštila nove preliminarne rezultate parlamentarnih izbora prema kojima je lista DSS-Dveri ispod cenzusa za samo 0,01 odsto.

Nakon objavljivanja novih rezultata, lider Dveri Boško Obradović prekinuo je sednicu psovkama i vikom, nezadovoljan skorom svoje partije.

On je predsedniku RIK-a Dejanu Đurđeviću rekao da treba da ga bude sramota.

Nakon sednice došlo je i do guranja između članova RIK-a i Dveri.

RIK je noćas saopštio da je na osnovu obrađenih 99,82 odsto biračkih mesta, Srpska napredna stranka osvojila 48,24 odsto glasova, Socijalistička partija Srbije 10,96 odsto, Srpska radikalna stranka 8,11 odsto, Demokratska stranka 6,03 odsto, pokret Dosta je bilo 6,03 odsto, savez Socijaldemokratske stranke, Liberalno demokratske partije i Lige socijaldemokrata Vojvodine 5,02 odsto, dok je koalicija Demokratske stranke Srbije i pokreta Dveri osvojila 4,99 odsto glasova, što znači da je trenutno ispod cenzusa za samo 0,01 odsto.

Podsetimo, RIK je prethodno od 99 spornih biračkih mesta anulirao 11, dok su ostala biračka mesta verifikovana.

RIK je noćas odlučio i da će se ponovljeni izbori na 15 biračkih mesta na kojima je glasanje prethodno poništeno, održati u sredu, 4. maja, što i dalje ostavlja mogućnost da se konačan broj lista koje će ući u novi saziv Skupštine Srbije promeni.

Izvor:N1

Previous Američka ekonomija usporila u prvom tromesečju 2016.
Next Wall Street: Indeksi pali, Apple i dalje pod pritiskom

You might also like

Politika

Vučić: U novoj vladi najmanje šest novih ministara, kritični resori poljoprivreda, prosveta i zdravstvo

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će u novoj vladi biti najmanje šest novih ministara i dodao da je pitanje da li će sa nekim uopšte i početi pregovore

Politika

Ukrajina: Bivši generalni sekretar NATO-a imenovan za savetnika Porošenka

Bivši generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen imenovan je za savetnika ukrajinskog predsednika Petra Porošenka.

Politika

Nikolić sa Kajlom Skotom: Očekujem da će odnosi Srbije i SAD dobiti novi kontеkst

Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Tomislav Nikolić sastao sе danas u Bеogradu sa ambasadorom Sjеdinjеnih Amеričkih Država u Srbiji, Kajlom Skotom.