Uprava Philip Morris-a ponovo deli celokupnu dobit kroz dividendu

Uprava Philip Morris-a ponovo deli celokupnu dobit kroz dividendu

Odbor direktora duvanske industrije Philip Morris Operations sazvao je redovnu skupštinu akcionara kompanije za 7. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i donošenje odluke o raspodeli dobiti.

Uprava je predložila da se celokupna dobit iz prošle godine podeli akcionarima putem dividende. Tako će vlasnici preferencijalnih akcija I klase kojima se trguje na Beogradskoj berzi dobiti bruto iznos od 206,3 dinara po akciji.

Na poslednjoj ceni od 1.845 dinara dividendni prinos ove hartije iznosi 12,2 odsto. Kao i svake godine, presek za dividendu za sve klase akcija bio je 31. decembar prošle godine.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Rast industrijske proizvodnje u Srbiji
Next Akcionari razočarani dividendom Impol Sevala

You might also like

Svetske berze

Cene nafte pale i u prvoj nedelji avgusta

Na svetskim tržištima cene nafte su prošle nedelje pale, nastavljajući silazni trend započet u julu, zbog povećane proizvodnje najvećih svetskih proizvođača i mogućeg slabljenja potražnje zbog trgovinskog rata između SAD-a

Svetske berze

Azijske berze: Dolar pao, indeksi zabeležili skok

Na azijskim berzama u petak su cene akcija u mirnom, predprazničnom trgovanju porasle, dok je dolar oslabio jer su ulagači na kraju godine odlučili povući zaradu s tržišta.

Berza

Azijske berze: Pad indeksa, skok jena

Na azijskim su berzama u ponedeljak cene akcijaa pale, najviše u Japanu jer je kurs dolara prema jenu pao na novi najniži nivo za 18 meseci.