Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj

U Zagrebu će Uber biti jeftiniji za 25 odsto, a Uber X tako postaje najpovoljnija opcija transporta u Zagrebu nakon javnog prevoza.

Od juče vredi 25 odsto jeftinija cena vožnje. Naime, kako kažu u Uberu, s porastom poslovanja u Zagrebu, povećao se i broj partnera vozača Ubera, koji „ne želi da budu samo najpovoljnija opcija kretanja kroz grad, već i najbolja platforma za vozače“.

Dosad je cena vožnje Uberovim vozilom od Glavnog kolodvora u Zagrebu do Jaruna stajala 40 kuna (655 dinara), dok će od sada koštati 30 kuna (490 dinara), piše Index.

“Glavni cilj Ubera je da osigura ljudima jednostavnu, sigurnu i povoljnu opciju kretanja kroz grad samo pritiskom jedne tipke na telefonu. Uz ove promene, verujemo da će sve više ljudi na području Zagreba ostaviti svoj automobil kod kuće i koristiti Uber kako bi došli do željenog odredišta”, naglasio je generalni menadžer Ubera u Hrvatskoj Davor Tremac.

foto: bigfoto.com

foto: bigfoto.com

Promena cena može biti korisna i za vozače partnere kojima je bitno da smanje vreme čekanja između vožnji, kao i da skrate putovanje do polazišne lokacija putnika. Upravo će smanjenjem cena Uber biti dostupniji većem broju građana, pa će se tako smanjiti vreme čekanja partnera vozača i skratiti putovanje do lokacije putnika.

Sniženje cena donelo je pozitivne posledice za putnike i vozače širom sveta. Dobar primer za to je Njujork, u kome su cene kroz godine smanjene za 30 odsto, dok je istovremeno zarada partnera vozača porasla za 50 odsto.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Privrednik iz Odžaka proizvede 6 tona pečuraka
Next Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

You might also like

Kompanije

Coca-Cola želi da preuzme Jamnicu, jedini problem cena

Coca-Cola i Agrokor su ušli u pregovore o prodaji Jamnice, ali su zapeli na ceni koju ovaj koncern traži za svoju perjanicu.

Banke i finansije

Srbija: Banke naplaćuju ležarinu za nepotrošene čekove

Bankarski sektor u Srbiji prošle godine je imao rekordnu dobit od provizija i naknada i po tom su osnovu zaradili više od 25,9 milijardi dinara.

Najvažnije vesti

Objavljena lista poreskih dužnika među beogradskim preduzećima

Beogradska preduzeća su krajem prošle godine ukupno dugovala na ime poreza na imovinu, lokalne komunalne takse i naknade za korišćenje gradjevinskog zemljišta 14 milijardi dinara, a najveći dužnik od firmi