U prvom kvartalu dobit Pošte Srbije 7 miliona evra

U prvom kvartalu dobit Pošte Srbije 7 miliona evra

Preduzeće “Pošta Srbije” saopštilo je da je u prvom kvartalu ove godine ostvarila dobit pre oporezivanja od 858 miliona dinara (6,96 miliona evra).

U isveštaju o poslovanju, koji je usvojio Nadzorni odbor Pošte na današnjoj sednici, ističe se da je poslovni dobitak veći za čak 37,7 odsto u odnosu na isti period prošle, inače rekordne, godine u poslovanju kompanije.

Zabeleženo je i smanjenje poslovnih rashoda koji su gotovo 14 odsto ispod planiranih.

Kako se navodi u saopštenju, Pošta je nastavila sa povećanjem prihoda, kako u odnosu na isti period prošle godine, tako i u odnosu na plan za ovu godinu, čemu je posebno  doprineo rast u segmentu komercijalnih usluga.

Prihod od paketskih usluga je veći za 25 odsto, a od ekspres usluga za 16 odsto u odnosu na isti period prošle godine. 

Prihod od poštansko-finansijskih usluga veći je za 17 odsto, a od informaciono-komunikacionih za 2,5 odsto u odnosu na planirano.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Poništeni izbori na 15 biračkih mesta
Next Veći porez na imovinu očekuje građane

You might also like

Prehrambena industrija

Rezultati McDonald’sa premašili očekivanja analitičara

Dobit McDonald’sa porasla je u prvom tromesečju za 8 odsto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, na 1,2 milijarde dolara, a kako su i ostali rezultati bolji od očekivanja analitičara,

Najvažnije vesti

Siemens preuzeo kragujevački Milanović inženjering

Nemački “Siemens” je stigao i u Šumadiju i danas je zvanično potvrdio da je preuzeo kragujevački “Milanović inženjering”.

Preduzetništvo

Otvoren konkurs za razvoj inovacija

Vlada Republike Srbije izdvojila je iz budžeta 90 miliona dinara u okviru novog konkursa za inovacione projekte za fizička i pravna lica, izjavio je ministar bez portfelja zadužen za inovacije