Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Top 6 najboljih trgovačkih centara u Evropi

Međunarodno veće trgovačkih centara (ICSC) odabralo je šest trgovačkih centara kao pobednike u sklopu prestižnih Nagrada za evropske trgovačke centre za 2016. godinu.

Ovo je bila 40 godišnjica nagrada kojima ICSC predstavlja najbolje prodajna kretanja u Evropi za nove, revitalizovane ili proširene projekte. Priznate kao najprestižnija priznanja u industriji, ICSC nagrade su proverene od visokih međunarodnih ličnosti branše i daju vlasnicima, programerima, arhitektima i menadžerima trgovačkih centara priliku da pokažu svoje umeće globalnoj publici.

Nagrade su rezultat detaljne ocene i lične inspekcije na licu mesta centara od ICSC žirija.

Dobitnici ICSC nagrade za evropske trgovačke centre odabrani su između 12 finalista koji dolaze iz deset zemalja širom Evrope.

Pobednici su:
Nova gradnja – veliki / ekstra veliki: Mall of Istanbul Istanbul, Turska.
Nova gradnja – veliki / ekstra veliki: Zorlu centar u Istanbulu, Turska.
Nova gradnja – mali / srednji: Markthal Rotterdam u Rotterdamu,Holandija.
Obnova / proširenje – srednji: Frederiksberg Centret u Kopenhagenu, Danska.
Obnova / proširenje – veliki: Trgovački centar Ülemiste u Tallinnu, Estonija.
Novoizgrađeni centar: Arena u Birminghamu, Velika Britanija.

Foto: www.psfk.com

Foto: www.psfk.com

Osim toga, ICSC žiri dodelio je i dve posebne nagrade:

Resource nagrada Milaneo Stuttgart centru u Stuttgartu, u Nemačkoj. Nagrada Resource daje se samo kada se ICSC ocenjivački sud složi da se projektanti, programeri, arhitekti, voditelji ili prodavci zalažu za dugoročni održivi razvoj. Nova gradnja – mali / srednji (pohvala): BIG Ashdod Mall Ashdod, Izrael.

Predsednik žirija Joao Correia de Sampaio rekao je: „Ovi projekti su izvanredni, ne samo zbog njihovog unutrašnjeg i spoljašnjeg dizajna i inovativnih arhitektonskih obeležja, nego i zbog njihovog dobro planiranog miksa stanara i komercijalnog i ekonomskog uspeha“.

„Kao jasan trend industrije vidimo hranu, kao i za zabavu, zdravlje i kulturu, koji uzimaju sve veću ulogu i udeo u prostoru u trgovačkim centrima razvijajući ih sve više u mesta gde ljudi obavljaju više od trgovine. Svedoci smo najvećih šema, uključujući širok raspon objekata za povećanje maloprodajnog iskustva – uključujući i kultne multipleks bioskope, dvorane za pozorišnu i muzičku zabavu i izložbene objekte za grad – sve što gradi uverljivu ponudu za kupca šire od tipičnih očekivanja„ rekao je  Sampaio.

Izvor: GdeInvestirati/Inikator.ba
Previous Uber smanjio cene vožnji u Hrvatskoj
Next Stručnjaci: Preskupo za Srbiju da subvencioniše strane investitore

You might also like

Najvažnije vesti

SAP preuzeo srpski Callidus Software

Nemačka kompanija SAP preuzela je kompaniju Callidus Software i tako pojačala svoje prisustvo u Srbiji, izjavio je direktor SAP servisa za Jugoistočnu Evropu Dušan Radošević.

Kompanije

Između 2 i 3 milijarde dolara će se kretati ponude za Yahoo

Još se u aprilu očekivalo da će ponude za Yahoo biti u rasponu od 4 do 8 milijardi dolara. Firma je rok za drugi krug podnošenja ponuda postavila u prvoj nedelji juna.

Kompanije

Oracle i Mastercard zajedničkim partnerstvom unapređuju digitalnu trgovinu

Kompanije Oracle i Mastercard sklopile su globalno strateško partnerstvo koje za cilj ima unapređenje aktivnosti u segmentu digitalne trgovine u maloprodaji i ugostiteljstvu.