Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014.

Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi dinara. Konsolidovani poslovni prihod kompanije neznatno je smanjen na 7,9 milijardi dinara, dok je poslovna dobit skočila 34,9 odsto na 1,9 milijardi dinara.

Konsolidovani finansijski izveštaji Tehnogasa obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća u Crnoj Gori, BiH, i Albaniji. Zavisno preduzeće u Turskoj je prodato 15. septembra prošle godine, dok je ove godine ugašena firma u Crnoj Gori.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Akcionari razočarani dividendom Impol Sevala
Next Facebook: Prihodi veći za više od 50%

You might also like

Kompanije 0 Comments

Vučić: Srbija u sred globalnog rata koji se vodi preko gasa, za sada nismo stradali, ali

Vlada Srbije već godinu i po dana radi na obezbeđivanju alternativnog načina snabdevanja gasom, ali za sada rešenja nema, izjavio je mandatar Aleksandar Vučić i pozvao one koji imaju neki

Energetika i naftna industrija 0 Comments

Gazprom: Spojićemo dve Koreje

Ruska kompanija Gazprom obnovila je pregovore sa vlastima u Seulu o izgradnji gasovoda kojim bi se ruski gas dopremao do Južne Koreje kroz Severnu Koreju. 

Kompanije 0 Comments

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply