Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara

Proizvođač i distributer tehničkih gasova, Messer Tehnogas, objavio je da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi dinara naspram 521,6 miliona u 2014.

Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi dinara. Konsolidovani poslovni prihod kompanije neznatno je smanjen na 7,9 milijardi dinara, dok je poslovna dobit skočila 34,9 odsto na 1,9 milijardi dinara.

Konsolidovani finansijski izveštaji Tehnogasa obuhvataju poslovanje matične kompanije i zavisnih preduzeća u Crnoj Gori, BiH, i Albaniji. Zavisno preduzeće u Turskoj je prodato 15. septembra prošle godine, dok je ove godine ugašena firma u Crnoj Gori.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Akcionari razočarani dividendom Impol Sevala
Next Facebook: Prihodi veći za više od 50%

You might also like

Telekomunikacije 0 Comments

Huawei ove godine očekuje prodaju od 120 miliona telefona

Prošle godine kompanija Huawei uspela je da proda preko 108 miliona telefona, što je svakako izuzetan rezultat.

Kompanije 0 Comments

Velika saradnja Samsunga i Applea

Sledeće godine Apple planira svoj veliki povratak u industriju smartfona, pa bi sledeća generacija iPhone-a pored staklenog tela trebala doći sa zakrivljenim ekranom.

Trgovina 0 Comments

Pad prihoda Mercatora u prvih šest meseci

Trgovački lanac Mercator grupa ostvario je u prvoj polovini godine prihod od 1,15 milijardi EUR i čistu dobit od 10,36 miliona EUR, objavila je u četvrtak uprava slovenačke kompanije u

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply