Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Prema objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebooka dostigla je u prvom ovogodišnjem kvartalu 1,51 milijardu dolara, dok je u istom pročlogodičnjem tromesečju iznosila 512 miliona dolara.

Pritom su prihodi od oglašavanja, koji čine najveći deo dobiti Facebooka, porasli za 56,8 posto, na 5,20 milijardi dolara.

Foto: adweek.com

Foto: adweek.com

Oglašavanje na web i mobilnim platformama

Najviše su porasli prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, pa sada čine blizu 82 posto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana činili 73 posto.

Oglašivači preusmeruju novac iz televizijskog u oglašavanje na web i mobilnim platformama, a Facebook je jedna od kompanija koje od toga imaju najviše koristi.

Na mobilnom videotržištu suočen je sa žestokom konkurencijom Snapchata i YouTubea. Te firme takođe privlače milijarde posetioca.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara
Next Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

You might also like

Kompanija za projekat skupila čak 34 miliona dolara i propala

Prošlo je već oko godinu i po dana otkako se u javnosti pojavio simpatični dron imena Lily, te na račun odlične ideje prikupio čak 34 miliona dolara u obliku prednarudžbina.

Kompanije 0 Comments

Halkbank ostvario dobit u prvom kvartalu od 208 miliona dinara

Halkbank, koji posluje pod kontrolom istoimene turske banke, zabeležio je u prvom tromesečju ove godine bruto dobit od 208,5 miliona dinara u odnosu na minus od 71,9 miliona dinara registrovan

Najvažnije vesti 0 Comments

Srbija uvodi poreze na sve digitalne servise i usluge iz inostranstva

Krajem prošle godine doneta je odluka da će se u Srbiji PDV naplaćivati i na digitalne proizvode i usluge koje prodaju strana pravna lica domaćim fizičkim licima (b2c).

Leave a Reply