Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Prema objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebooka dostigla je u prvom ovogodišnjem kvartalu 1,51 milijardu dolara, dok je u istom pročlogodičnjem tromesečju iznosila 512 miliona dolara.

Pritom su prihodi od oglašavanja, koji čine najveći deo dobiti Facebooka, porasli za 56,8 posto, na 5,20 milijardi dolara.

Foto: adweek.com

Foto: adweek.com

Oglašavanje na web i mobilnim platformama

Najviše su porasli prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, pa sada čine blizu 82 posto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana činili 73 posto.

Oglašivači preusmeruju novac iz televizijskog u oglašavanje na web i mobilnim platformama, a Facebook je jedna od kompanija koje od toga imaju najviše koristi.

Na mobilnom videotržištu suočen je sa žestokom konkurencijom Snapchata i YouTubea. Te firme takođe privlače milijarde posetioca.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara
Next Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

You might also like

Kompanije 0 Comments

Wizz Air ukida letove iz Beograda za Nirnberg i Fridrihshafenv

Aviokompanija Wizz Air će u narednim mesecima ukinuti pet linija iz bivše Jugoslavije zbog slabih rezultata,ali će to nadoknaditi dodavanjem dodatnih kapaciteta na drugim linijama, prenosi ExYu Aviation News.

Kompanije 0 Comments

OTP preuzima poslovanje Societe Generale banke u Bugarskoj i Albaniji

Mađarska OTP banka dogovorila je preuzimanje 99,74% udela u bugarskoj filijali Societe Generale Grupe i 88,89 % udela u albanskoj podružnici te francuske finansijske kuće.

Kompanije 0 Comments

Sarajevska pivara: Polugodišnja dobit na nivou prošlogodišnje

Sarajevska pivara ostvarila je na polugodištu neto dobit od 891 hiljadu KM, što je na nivou prošlogodišnjeg finansijskog rezultata. 

Leave a Reply