Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook: Prihodi veći za više od 50%

Facebook je u proteklom tromesečju ostvario prihode od 5,38 milijardi američkih dolara, 52 posto više nego godinu pre, dok je dobit gotovo utrostručena, zahvaljujući snažnom rastu oglašavanja.

Prema objavljenom poslovnom izveštaju, čista dobit Facebooka dostigla je u prvom ovogodišnjem kvartalu 1,51 milijardu dolara, dok je u istom pročlogodičnjem tromesečju iznosila 512 miliona dolara.

Pritom su prihodi od oglašavanja, koji čine najveći deo dobiti Facebooka, porasli za 56,8 posto, na 5,20 milijardi dolara.

Foto: adweek.com

Foto: adweek.com

Oglašavanje na web i mobilnim platformama

Najviše su porasli prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, pa sada čine blizu 82 posto ukupnih prihoda od oglašavanja, dok su pre godinu dana činili 73 posto.

Oglašivači preusmeruju novac iz televizijskog u oglašavanje na web i mobilnim platformama, a Facebook je jedna od kompanija koje od toga imaju najviše koristi.

Na mobilnom videotržištu suočen je sa žestokom konkurencijom Snapchata i YouTubea. Te firme takođe privlače milijarde posetioca.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Tehnogas ostvario konsolidovanu dobit u 2015. od 3,6 milijardi dinara
Next Garnry: Facebook ima veći potencijal za mnogo veći rast

You might also like

Kompanije 0 Comments

UniCredit Banka Srbija i Elicio ulažu 9,8 miliona evra za izgradnju vetroparka Malibunar

UniCredit Banka Srbija i Electrawinds Mali WF d.o.o, domaća kompanija u stopostotnom vlasništvu belgijske kompanije Elicio NV, potpisali su ugovor o dugoročnom finansiranju u ukupnom iznosu od 9,8 miliona evra

Kompanije 0 Comments

Kineski internet gigant Tencent pretekao Facebook

Berzanska vrednost kineskog internet giganta Tencent dostigla je rekordni nivo čime je pretekao  američki Facebook i ušao u prvih pet najvećih svetskih grupa.

Kompanije 0 Comments

Pored problema sa Note 7, Samsung završava godinu uspešno

Samsung Electronics će u zadnjem kvartalu ove godine, uprkos problemima sa Note-om 7, ostvariti dobit veću od očekivane.

Leave a Reply