Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji

U Inđiji počinje gradnja novog proizvodnog pogona nemačke kompanije IGB Automotive Comp.

Realizacijom investicije vredne 4,5 miliona evra, biće zaposleno više od 500 novih radnika u narednih pet godina, uvedeni novi proizvodi i primenjena nova tehnologija.

Kompaniju IGB Automotive Comp osnovala je 2007. kompanija I.G.Bauerhin GmbH iz Nemačke, a bavi se proizvodnjom grejača za sedišta, grejača za volane, senzora za okupiranost sedišta automobila, kablova za grejače sedišta, električnih kontrolnih jedinica.

Na teritoriji Srbije, ta kompanija ima svoju proizvodnu jedinicu koja ujedno predstavlja i prvu po veličini, broju zaposlenih i ostvarenoj realizaciji u “Bauerhin” grupi, navedeno je u saopštenju.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Dittmann udarili su kamen temeljac prilikom svečanosti.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Negativna inflacija i u Australiji, dolar naglo pao
Next Apple zabeležio pad prihoda prvi put nakon 13 godina

You might also like

Kompanije

WhatsApp dnevno beleži 100 miliona poziva

Početkom aprila prošle godine WhatsApp je omogućio ostvarivanje glasovnih poziva, te time postao konkurencija Viber-u i sličnim mobilnim aplikacijama.

Banke i finansije

Jubmes pozitivan u prvih devet meseci usled manjih otpisa

Beogradska Jubmes banka zabeležila je pozitivno poslovanje u prvih devet meseci tekuće godine, uprkos velikom padu dobiti iz poslovanja, usled značajno nižih troškova po osnovu otpisa i rezervisanja.

Agrobiznis

Više od 600 prijava pristiglo na takmičenje Intesa Farmer 2017

Rekordan broj poljoprivrednih proizvođača, njih više od 600, prijavio se na godišnji izbor za najuspešnije poljoprivrednike Intesa Farmer koji Banca Intesa organizuje već petu godinu zaredom kako bi podržala razvoj