Beogradska berza: Tigar najprometniji posle dužeg perioda nelikvidnosti

Beogradska berza: Tigar najprometniji posle dužeg perioda nelikvidnosti

Nevelika investiciona aktivnost uz blagi pad indeksa obeležili su današnji trgovački dan. Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 18,7 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15 oslabio 0,3% na 613,4 poena.

Posle dužeg perioda nelikvidnosti, kompanija Tigar iz Pirota (TIGR) bila je danas najprometnija akcija sa ostvarenom realizacijom od 6,1 milion RSD po prosečnoj ceni od 99 RSD, što je rast od 5,3% u odnosu na prethodno trgovanje. Akcije Tigra u toku dana fluktuirale su u rasponu od 88-100 RSD, a tražnja na nivou od 92 RSD ostala je nerealizovana do kraja trgovačkog dana. Posle jučerašnjeg snažnog skoka, akcije Tehnogasa (TGAS) oslabile su danas 4,7% na 9.998 RSD uz promet od 3,3 miliona RSD. Ovaj proizvođač i distributer tehničkih gasova objavio je juče da je u prošloj godini ostvario konsolidovanu dobit od 3,6 milijardi RSD naspram 521,6 miliona RSD u 2014. Skoro duplirana dobit u odnosu na nekonsolidovani dobitak posledica je jednokratne stavke dobitka poslovanja koje se obustavlja u iznosu od 1,6 milijardi RSD. Naftna industrija Srbije (NIIS) zabeležila je promet od 2,1 milion RSD uz blagi rast cene od skoro 1% na 611 RSD. Građevinar Energoprojekt holding (ENHL) beleži neznatan pad cene od 0,1% na 1,048 RSD uz realizaciju od 1,3 miliona RSD. Najveći pad cene od 18% na 4.000 RSD zabeležila je Jubmes banka (JMBN) uz promet od 0,1 milion RSD, dok je valjaonica aluminijuma Impol iz Sevojna (IMPL) izgubila na vrednosti 8% uz promet od 1,9 miliona RSD, okončavši trgovanje na nivou od 1.757 RSD.

Državne dužničke hartije od vrednosti danas nisu zabeležile trgovanje.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Miladin Ševarlić o PKB-u: Ni najsiromašniji seljak ne prodaje njivu ispred kućnog praga
Next Miodrag Zec: Tranzicioni algoritam koji smo sledili ni jedna zemlja ne bi izdržala

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Cena nafte i zlata porasle nakon akcije kineske ratne mornarice

Relativno miran dan u petak je uzburkala informacija da je ratni brod kineske mornarice zaplenio podvodni dron koji je američki okeanografski brod spustio u međunarodne vode Južnokineskog mora.

Azijska tržišta zabeležile pad, dolar oslabio

Na azijskim su berzama u petak cene akcija pale s najviših nivoa u pet i po meseci jer su ulagače razočarali poslovni rezultati nekih od najvećih američkih kompanija.

Svetske berze 0 Comments

Wall Street: Indeksi oslabili, ulagači oprezni

Na Wall Streetu su u četvrtak cene akcija blago pale jer je na tržištu zavladao oprez nakon što je predsednik SAD-a Donald Trump otkazao summit sa Severnom Korejom i zapretio uvođenjem carina na

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply