Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

“Smatramo da je uvek bolje obezbeđivati vlade eksperata, sa ministrima koji će moći da daju veći doprinos svojim resorima. Mislim da su oni mnogo značajniji nego političke ličnosti na čelu ministarstava”, rekao je Atanacković Tanjugu.

On kaže da UPS od nove vlade očekuje da na sličan način, kao i prethodna, nastavi poboljšavanje uslova za poslovanje privrednika.

“Ova godina je proglašena Godinom preduzetništva. Nadamo se da će vlada nastaviti taj kurs, kao i poboljšavanje privrednog ambijenta. Da će pomoći privrednicima da bolje posluju i podignu bruto domaći proizvod zemlje, kako bi počeli da stižemo zemlje EU”, naglasio je Atanacković.

On je pozdravio odluku aktuelne vlade da ovu godinu proglasi za Godinu preduzetništva.

“Od privrede zavisi i kakva će nam biti potrošnja, koliko će novca moći da se uloži u kulturu, prosvetu i slično. Ako ne uspemo na viši nivo da podignemo naše privredne mogućnosti onda o svemu tome ne možemo ni da razmišljamo”, rekao je Atanacković.

On je pozvao novu vladu da “nastavi započete programe u okviru Godine preduzetništva”, jer se dešavalo da kada dođe do realizacije, da ne budemo “dovoljno uspešni”.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Za Galeniku zainteresovano tri firme
Next Svetska banka angažovala Miroljuba Labusa za analizu Ministarstva finansija

You might also like

Društvo 0 Comments

Ruski hakeri uzeli 17 miliona evra sa bankovnih računa

Devet pripadnika velike hakerske organizacije uhapsila je ruska policija zbog sumnje da su ukrali milione dolara sa ruskih bankovnih računa.

Kompanije 0 Comments

Izmeštanje Beogradske autobuske stanice možda već u novembru

Beogradska autobuska stanica mogla bi da bude premeštena na novobeogradsku stranu već u novembru, pišu Novosti.

Društvo 0 Comments

Do prvog miliona u pet koraka

Svaki novi zaposleni, svaka povišica, sve akcije – sve je investicija i deo „velikog plana”. I o tome treba da mislite svakoga dana. Kada ste preduzetnik sa planom, i drugi

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply