Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Unija poslodavaca: Na čelo ministarstava postaviti eksperte

Nova Vlada bi trebalo da ima više eksperata na ministarskim funkcijama jer mogu da daju veći doprinos, kazao je danas predsednik Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković.

“Smatramo da je uvek bolje obezbeđivati vlade eksperata, sa ministrima koji će moći da daju veći doprinos svojim resorima. Mislim da su oni mnogo značajniji nego političke ličnosti na čelu ministarstava”, rekao je Atanacković Tanjugu.

On kaže da UPS od nove vlade očekuje da na sličan način, kao i prethodna, nastavi poboljšavanje uslova za poslovanje privrednika.

“Ova godina je proglašena Godinom preduzetništva. Nadamo se da će vlada nastaviti taj kurs, kao i poboljšavanje privrednog ambijenta. Da će pomoći privrednicima da bolje posluju i podignu bruto domaći proizvod zemlje, kako bi počeli da stižemo zemlje EU”, naglasio je Atanacković.

On je pozdravio odluku aktuelne vlade da ovu godinu proglasi za Godinu preduzetništva.

“Od privrede zavisi i kakva će nam biti potrošnja, koliko će novca moći da se uloži u kulturu, prosvetu i slično. Ako ne uspemo na viši nivo da podignemo naše privredne mogućnosti onda o svemu tome ne možemo ni da razmišljamo”, rekao je Atanacković.

On je pozvao novu vladu da “nastavi započete programe u okviru Godine preduzetništva”, jer se dešavalo da kada dođe do realizacije, da ne budemo “dovoljno uspešni”.

Izvor: Tanjug.rs
Previous Za Galeniku zainteresovano tri firme
Next Svetska banka angažovala Miroljuba Labusa za analizu Ministarstva finansija

You might also like

Makroekonomija 1Comments

Borba protiv sive ekonomije prioritet Vlade Srbije u naredne dve godine

Ministarka državne uprave i lokalne samuprave Ana Brnabić izjavila je danas da je prioritet Vlade Srbije borba protiv sive ekonomije i da će zbog toga 2017. i 2018. biti godine

Društvo 0 Comments

Radnicima PKB-a otpremnine od 450 evra po godini staža

Javni poziv za privatizaciju PKB-a mogao bi da bude raspisan do 15. avgusta, a radnicima tog preduzeća se nude otpremnine od 450 evra po godini staža, piše “Politika”.

Društvo 0 Comments

Najgorih 10 poslova u 2016. godini

Analiza podataka je najbolji posao kojim se možete baviti, a najgori je biti novinar.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply