Apple zabeležio pad prihoda prvi put nakon 13 godina

Apple zabeležio pad prihoda prvi put nakon 13 godina

U narednom periodu očekuje se da će prihodi pasti, a eksperti tvrde da se Apple nalazi u defanzivi.

Prihodi Applea u proteklom tromesečju pali su 13 odsto na godišnjem nivou, na 50,6 milijardi dolara, što je prvi pad prihoda tog tehnološkog diva u 13 godina, a posledica je pada prodaje iPhonea, prenosi Reuters.

Rast prihoda se kratkoročno ne očekuje, jer konkurencija raste.

Vodstvo firme očekuje da će prihodi u narednom periodu još pasti, a Apple sada u jednom kvartalu zaradi 10,5 milijardi dolara.

Eksperti tvrde da se Apple, nakon dugo vremena, nalazi u defanzivi, a da je posebno kritično u Kini, Appleovom drugom najvažnijem tržištu nakon Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: GdeInvestirati/Agencije
Previous Nemački IGB Automotive gradi novi pogon u Inđiji
Next Lekovi koštaju više nego što vrede

You might also like

Transport

Air Serbia povećala promet 1,8% u prvih devet meseci

Nacionalni avio-prevoznik, Air Serbia, povećao je broj putnika u prvih devet meseci, pokazuju podaci Aerodroma “Nikola Tesla”.

Najvažnije vesti

Alphabet Inc uskoro pokreće YouTube TV

Kompanija Alphabet Inc. tokom narednih nekoliko meseci će na svojoj platformi YouTube pokrenuti novu uslugu koja će nuditi prenos sadržaja četiri vodeće američke televizijske mreže kao i kablovskih programa, najavila je u utorak

Prehrambena industrija

Ljubodrag Savić: Svi žele PKB po nižoj ceni

PKB ne treba prodavati zato što je cilj kupovine vredno zemljište, a ne ulaganje u proizvodnju, kaže za Danas profesor Ekonomskog fakulteta Ljubodrag Savić.