Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

Goša Montaža isključena iz indeksne korpe

Vanrednom revizijom indeksa, koju je sproveo Indeksni komitet Beogradske berze, akcije Goše Montaže isključene su iz sastava indeksne korpe Belex15.

Istom odlukom, nakon poništenja sopstvenih akcija, smanjen je ukupan broj akcija Imleka na 7,5 miliona. Nakon ove odluke, free float faktor ovog emitenta smanjen je na 4,28 odsto. Ova odluka stupa na snagu u četvrtak 28. aprila, nakon završetka berzanskog sastanka.

Nakon isključenja Goše Montaže, korpa indeksa Belex15 sadržaće 12 emitenata, a Naftna industrija Srbije (NIS) ostala je vodeća hartija sa ponderom od 20 procenata. Slede Aerodrom “Nikola Tesla” sa 13,7 odsto, Komercijalna banka 13,35 odsto i Energoprojekt holding sa ponderom od 12,14 odsto.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto
Next Skupština Komercijalne banke zakazana za 24. maj

You might also like

Berza

Azijske berze u padu nakon ispaljivanja severnokorejske rakete

Na azijskim berzama u utorak su cene akcija pale, dok je dolar oslabio nakon što je Severna Koreja ispalila raketu, što je izazvalo strahove od daljeg zaoštravanja napetosti između te zemlje i SAD-a.

Berza

Planinka kupuje sopstvene akcije po 25.000 dinara

Kuršumlijska Planinka saopštila je da će ponovo sticati sopstvene akcije, a ponuda upućena akcionarima je otvorena zaključno sa 22. julom, prenosi Wisebroker.

Berza

Beogradska berza: Skokom od 6,9%, Aerodrom doprineo oporavku indeksa

Drugi dan zaredom nastavljen je oporavak domaćeg tržišta akcija uz neznatno raznovrsniju investicionu aktivnost. Ukupan promet u trgovanju iznosio je 23,2 miliona RSD (0,2 miliona EUR), dok je indeks Belex15