Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe

Google i Microsoft odbacili međusobne optužbe

Duga istorija sporova između Microsofta i Googlea, dovela je do toga da su mnoge međusobne tužbe završene pred regulatorima u SAD ili Evropi.

Međutim, dva giganta su tokom vikenda potpisala ugovor na osnovu kojeg obe kompanije odbacuju tužbe jedna protiv druge, bez potrebe da im drugi rešavaju sporove.

Dve kompanije su u komentarima za Recode poručile da Google i Microsoft sada planiraju da se fokusiraju na takmičenje jedna protiv druge tako što će svoje proizvode učiniti boljim, a ne tužbama regulatorima povodom problema koje otkriju u vezi poslovanja konkurenta.

Foto: abcnews.go.com

Foto: abcnews.go.com

Sporazum između dve kompanije je došao samo nekoliko dana nakon što je Evropska Unija objavila optužbu protiv Google-a za kršenje pravila konkurencije kod Android operativnog sistema sa nekim od svojih podrazumevanih servisa na mobilnom operativnom sistemu.

Već više puta se moglo čuti da je „novi Microsoft“ pod Satya Nadellaom džentlmenska kompanija, pa je i ovaj ugovor pokazatelj novog stanja stvari.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous Sirija: Borbe za i oko Alepa, Turska raspoređuje američke antiraketne sisteme na granici
Next Messer Tehnogas deli dividendu od 1.801 dinar, akcije skočile 24 odsto

You might also like

Banke i finansije

Proteklih 15 godina britanske banke platile kazne od 53 milijarde funti

Britanske banke izložene su različitim skandalima, uključujući manipulisanja na valutnim tržištima i referentnim kamatnim stopama, neprimerene prodaje proizvoda osiguranja kredita i složenih proizvoda zaštite povezanih s kamatnim stopama.

Kompanije

Međunarodni INAT Summit 2017 od 20. do 23. aprila u Beogradu

Prva međunarodna IT konferencija INAT (Innovation Attitude) Summit biće održana od 20. do 23. aprila u Beogradu.

Kompanije

Međunarodno priznanje: Air Serbia proglašena za lidera na tržištu avio-kompanija

Air Transport World (ATW), globalni medij koji prati zbivanja u avio-kompanijama širom sveta, proglasio je srpskog nacionalnog avio prevoznika “Air Serbia” za lidera na tržištu avio-kompanija (Airline Market Leader) za