Australija: 34 milijarde evra vredne podmornice praviće Francuzi

Australija: 34 milijarde evra vredne podmornice praviće Francuzi

Na takmičenju koji je trajalo nekoliko godina osim francuske firme DCNS učestvovale su nemačke i japanske firme. 

Podmornice će biti izrađene u brodogradilištu Osborne u Adelaide, zbog čega će se otvariti oko 2.800 novih radnih mesta. Francuska firmaa DCNS dobila je u utorak mega ugovor procenjen na 34 milijarde evra za izradu sledeće generacije australijskih podmornica.

Australijski premijer Malcolm Turnbull objavio je u utorak na konferenciji za novine ishod takmičenja dugog nekoliko godina, nakon što je o tome obavestio francuskog predsednika Francoisa Hollandea.

foto: 1000flags.co.uk

foto: 1000flags.co.uk

Preporuka skupine zadužene za proučavanje ponuda bila je “nedvosmislena”, izjavio je šef australijske vlade. “Francuska ponuda predstavljala je najbolji odgovor na jedinstvene potrebe Australije”.

Ugovor vredan 50 milijardi australijskih dolara (34,5 milijardi evra) najvažnija je vojna narudžbina koju beleži Australija. Francuska bi trebala izraditi 12 podmornica koje bi trebale zameniti sadašnje podmornice klase Collins na dizel-električni pogon.

Podmornice će biti izrađene u brodogradilištu Osborne u Adelaide, i to će značiti otvaranje oko 2.800 novih radnih mesta, rekli su australijski zvaničnici.

Izvor: GdeInvestirati/Hina
Previous Švedska: Snažan rast tržišta nekretnina nastavljen i u prvom kvartalu 2016.
Next Kina: Do kraja godine usporiće prodaja Mercedesa

You might also like

Kompanije 0 Comments

Microsoft kupuje GitHub za 7,5 milijardi dolara

Softverski gigant Microsoft kupuje platformu GitHub na kojoj se programeri okupljaju da postavljaju kodove programa i da ih pregledaju.

Kompanije 0 Comments

Nemački Merck razmatra prodaju dela biznisa

Nemačka farmaceutska kompanija, Merck, razmatra prodaju segmenta zdravstvene zaštite potrošača, koji ima godišnje prihode od oko 860 miliona EUR, a novac bi bio iskorišćen na troškove istraživanja novih lekova.

Transport 0 Comments

I Renault manipulisao testovima emisija štetnih gasova

Detalji iz izveštaja kancelarije u Parizu za suzbijanje prevara bacili su oko na Renault.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply