MK Group kupila jedan odsto akcija šećerane TE-TO u ponudi za preuzimanje

MK Group kupila jedan odsto akcija šećerane TE-TO u ponudi za preuzimanje

Novosadska MK Group, koja je preuzela kontrolu nad senćanskom šećeranom TE-TO, putem ponude za preuzimanje kupila je 4.170 komada odnosno 1,04 odsto od ukupnog broja akcija, saopštila je ta kompanija putem Beogradske berze. 

Akcije su plaćene po ceni od 2.550 dinara, a velika većina akcionara nije odgovorila na ponudu.

Kao što je od ranije poznato, MK Group je najpre kupila kompaniju Star šećer, italijanskog SFIR-a, koji je kontrolisao TE-TO više od deset godina, a potom i uputila ponudu manjinskim akcionarima. Nakon okončanja ponude, većinski vlasnik kontroliše 80,1 odsto akcija šećerane.

TE-TO je prošle godine registrovao gubitak od 286 miliona dinara u odnosu na veliki minus od 926,2 miliona dinara pretrpljen 2014. godine. Na ceni iz ponude od 2.550 dinara tržišna kapitalizacija senćanske šećerane iznosi 1,02 milijarde dinara (oko 8,3 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Metalac najavio dividendu od 155 dinara i raspodelu akcija iz dobiti
Next Srbija na sajmu turizma u Dubaiju

You might also like

Svetske berze

Wall Street: Berze pod pritiskom američko-kineskog trgovinskog rata

Na Wall Streetu u četvrtak vodeći su indeksi pali pod pritiskom korekcije cena akcija kompanija senzitivnih na promene uslova u globalnoj trgovini, nakon nove runde carina koje su međusobno uveli SAD i

Berza

Evropske berze – Intraday: Indeksi u plusu

Evropski berzanski indeksi u petak su bili u plusu usled jačanja akcija u farmaceutskom i sektoru distribucije energije, čime je kompenziran pad cena akcija banaka, dok se u glavnom fokusu

Svetske berze

Evropske berze: Italijanske banke pritisnule indekse, evro blago ojačao prema dolaru

Glavni indeksi vodećih berzi u Evropi u ponedeljak su zabeležili negativno kretanje pritisnuti problemima italijanskih banaka te političkim i ekonomskim neizvesnostima vezanim za Veliku Britaniju.