Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Informativno-edukativna konferencija na temu kako pametno investirati, namenjena preduzećima, organizovala je Privredna komora Srbije i Omega Consulting Team.

Na skupu, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, evropskih fondova, eksperti, kao i preduzetnici istaknuto je da su za širenje biznisa neophodne investicije, finansijska sredstva, ali da su važni i dobro planiranje, tehnike i veštine koje mogu da unaprede proces investiranja, objavljeno je na sajtu PKS.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i direktorka Centra za usluge i posredovanje PKS Nataša Kecman predstavili su usluge Privredne komore Srbije, a sopstveno iskustvo sa investiranjem predstavnici Omega Consulting Teama, Jovišić Printing centra, ETG grupe, Nektara, Skroz dobre pekare i drugi.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Pomoćnik ministra privrede Vladimir Petrović ukazao je da u Srbiji posluje 320.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i da su oni primarni interes Vlade Srbije.

“Neophodno je unaprediti konkurentnost preduzeća na stranim tržištima”, ukazao je Petrović dodajući da je konferencija poput te prilika da preduzetnici saznaju o mogućnostima finansiranja i unapređenja poslovanja kroz primere dobre prakse.

Osnivač i partner Omega Consulting Teama Milan Mijailović istakao je značaj predstavljanja svih raspoloživih izvora i uslova finansiranja, jer osim standardnih, postoje investicioni fondovi EU, koji nude povoljnije uslove od komercijalnih.

“Ovakve konferencije su dobra prilika da se razmene iskustva, ali su istovremeno i podstrek investitorima da donesu odluke o investiranju”, smatra i generalni direktor Nektara Čedo Praška.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Izbori u Srbiji: Sedam stranaka iznad cenzusa
Next Yu Yong: Struktura buduće Železare zasnovana na racionalizmu, ne entuzijazmu

You might also like

Preduzetništvo 1Comments

Kako da započnete biznis sa veoma malo novca

Hteli biste da započnete biznis, imate ideju, energiju i volju da se bacite u rizik, ali… Nemate dovoljno novca. Neko bi se sada nasmejao i rekao – pa to je

Preduzetništvo 0 Comments

NSZ ove godine izdvaja 3,3 milijarde dinara za podsticaje pri zapošljavanju

Za prvu godinu vladinog programa Decenija preduzetništva, za podsticaj pri zapošljavanju izdvojeno je 3,3 milijarde dinara. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ) najavljuju prve konkurse za privrednike i nezaposlene.

Preduzetništvo 1Comments

U Srbiji tokom prošle godine osnovano 8.429 firmi i 33.615 radnji

Agencija za privredne registre saopštila je danas da je u Srbiji 2016. osnovano 8.429 privrednih društava, što je za tri odsto više nego u 2015. godini. Takođe, prošle godine je osnovano i 33.615

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply