Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Informativno-edukativna konferencija na temu kako pametno investirati, namenjena preduzećima, organizovala je Privredna komora Srbije i Omega Consulting Team.

Na skupu, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, evropskih fondova, eksperti, kao i preduzetnici istaknuto je da su za širenje biznisa neophodne investicije, finansijska sredstva, ali da su važni i dobro planiranje, tehnike i veštine koje mogu da unaprede proces investiranja, objavljeno je na sajtu PKS.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i direktorka Centra za usluge i posredovanje PKS Nataša Kecman predstavili su usluge Privredne komore Srbije, a sopstveno iskustvo sa investiranjem predstavnici Omega Consulting Teama, Jovišić Printing centra, ETG grupe, Nektara, Skroz dobre pekare i drugi.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Pomoćnik ministra privrede Vladimir Petrović ukazao je da u Srbiji posluje 320.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i da su oni primarni interes Vlade Srbije.

“Neophodno je unaprediti konkurentnost preduzeća na stranim tržištima”, ukazao je Petrović dodajući da je konferencija poput te prilika da preduzetnici saznaju o mogućnostima finansiranja i unapređenja poslovanja kroz primere dobre prakse.

Osnivač i partner Omega Consulting Teama Milan Mijailović istakao je značaj predstavljanja svih raspoloživih izvora i uslova finansiranja, jer osim standardnih, postoje investicioni fondovi EU, koji nude povoljnije uslove od komercijalnih.

“Ovakve konferencije su dobra prilika da se razmene iskustva, ali su istovremeno i podstrek investitorima da donesu odluke o investiranju”, smatra i generalni direktor Nektara Čedo Praška.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Izbori u Srbiji: Sedam stranaka iznad cenzusa
Next Yu Yong: Struktura buduće Železare zasnovana na racionalizmu, ne entuzijazmu

You might also like

Preduzetništvo 2 Comments

Kako Mark Cuban “završava stvari” i ostaje produktivan

Svaki uspešni preduzetnik ima vrlo ograničen fond vremena koje mora da iskoristi što je efikasnije moguće. Američki mogul Mark Cuban reže sve oblike komunikacije, kako bi “završio stvari”.

Preduzetništvo 0 Comments

U poslu sa tartufima zarada i do 6.000 evra

Nekoliko belih tartufa, teških oko 850 grama, prodato je na tradicionalnoj aukciji u gradu Albi u italijanskom Pijemontu za vrtoglavih 75.000 evra.

Preduzetništvo 0 Comments

Skraćena procedura: Od 1. januara prijavljivanje isplate lične zarade samo APR-u

Preduzetnici u Srbiji od 1. januara 2017, više neće morati da prijavljuju isplatu lične zarade Poreskoj upravi, već samo Agenciji za privredne registre (APR), čime se procedura za početak poslovanja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply