Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Dobro planiranje neophodno za pametno investiranje

Informativno-edukativna konferencija na temu kako pametno investirati, namenjena preduzećima, organizovala je Privredna komora Srbije i Omega Consulting Team.

Na skupu, na kome su učestvovali predstavnici Ministarstva privrede, Privredne komore Srbije, evropskih fondova, eksperti, kao i preduzetnici istaknuto je da su za širenje biznisa neophodne investicije, finansijska sredstva, ali da su važni i dobro planiranje, tehnike i veštine koje mogu da unaprede proces investiranja, objavljeno je na sajtu PKS.

Savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i direktorka Centra za usluge i posredovanje PKS Nataša Kecman predstavili su usluge Privredne komore Srbije, a sopstveno iskustvo sa investiranjem predstavnici Omega Consulting Teama, Jovišić Printing centra, ETG grupe, Nektara, Skroz dobre pekare i drugi.

foto: axa.rs

foto: axa.rs

Pomoćnik ministra privrede Vladimir Petrović ukazao je da u Srbiji posluje 320.000 malih i srednjih preduzeća i preduzetnika i da su oni primarni interes Vlade Srbije.

“Neophodno je unaprediti konkurentnost preduzeća na stranim tržištima”, ukazao je Petrović dodajući da je konferencija poput te prilika da preduzetnici saznaju o mogućnostima finansiranja i unapređenja poslovanja kroz primere dobre prakse.

Osnivač i partner Omega Consulting Teama Milan Mijailović istakao je značaj predstavljanja svih raspoloživih izvora i uslova finansiranja, jer osim standardnih, postoje investicioni fondovi EU, koji nude povoljnije uslove od komercijalnih.

“Ovakve konferencije su dobra prilika da se razmene iskustva, ali su istovremeno i podstrek investitorima da donesu odluke o investiranju”, smatra i generalni direktor Nektara Čedo Praška.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Izbori u Srbiji: Sedam stranaka iznad cenzusa
Next Yu Yong: Struktura buduće Železare zasnovana na racionalizmu, ne entuzijazmu

You might also like

Makroekonomija

John Hardy: Zarada u slučaju teorije investiranja “veća budala”

FX „keri“ trgovanje (carry trade) je tradicionalan metod koji su koristili investitori, u povoljnim okolnostima, barem da zarade novac na valutnim tržištima.

Preduzetništvo

Registracija preduzeća u APR putem interneta

Ministar privrede Srbije Goran Knežević i šefica Kancelarije UN u Beogradu Irena Vojačkova Solorano potpisali su u sredu Sporazum o uvođenju aplikacije za elektronsku registraciju za pokretanje biznisa u Agenciji

Preduzetništvo

Poreska uprava: Preduzetnici koji su kasnili sa podnošenjem prijava neće biti kažnjeni

Preduzetnici koji su kasnili jedan dan sa predajom svoje godišnje poreske prijave za poreze i doprinose, i podneli su je zaključno sa 16. martom, neće snositi kaznene posledice piše na