Dinar bez promene, u ponedeljak 122,91 dinara za evro

Dinar bez promene, u ponedeljak 122,91 dinara za evro

Vrednost nacionalne valute prema evru skoro je nepromenjena u odnosu na petak i zvanični srednji kurs za ponedeljak iznosi 122,9090 dinara za jedan evro.

Dinar će u ponedeljak vredeti kao i pre mesec dana, dok je u poređenju sa istim danom prošle godine srpska valuta prema evru slabija za 1,7 odsto.

Od početka godine dinar je prema evru pao za 1,0 odsto.

U odnosu na američku valutu dinar je oslabio 0,4 odsto i indikativni kurs iznosi 109,1845

Prema američkoj valuti, dinar je na mesečnom nivou jači za 0,8 odsto, a na godišnjem nivou za 2,4 odsto.

Od početka godine dinar je prema dolaru porastao za 1,9 odsto.

Najviša vrednost dinara prema evru u ovoj godini bila je 4. januara, 121,5141 dinara, a najniža 25. februara, 123,5329 dinara za evro.

Kako bi ublažila dnevne oscilacije kursa Narodna banka Srbije je u ovoj godini na deviznom tržištu prodala 715 miliona evra i kupila 10 miliona.

Gdeinvestirati.com
Previous Tržište valuta: Snažan rast dolara i britanske funte
Next Nemačka traži radnike, plata do 6.500 evra

You might also like

Berza

Azijske berze: Tehnološki sektor predvodio rast

Na azijskim berzama su indeksi porasli na početku nove nedelje, zahvaljujući snažnom rastu zapošljavanja u SAD-u, što pokazuje da tamošnja ekonomija, najveće izvozno tržište azijskih kompanija, jača, pa su trgovinske napetosti pale

Svetske berze

Azijske berze pale, dolar stabilan

Na azijskim berzama u četvrtak su cene akcija blago pale jer je ulagače zabrinuo pad cena nafte i nedostatak konsenzusa zvaničnika američkog Feda o kretanju inflaciji i kamatnim stopama.

Berza

Dolar stabilan uoči podataka o inflaciji u SAD-u

Kurs dolara u petak se na međunarodnim deviznim tržištima zadržao nedaleko nivoa zabeleženih na zatvaranju dan ranije dok ulagači za nove smernice u vezi dinamike daljeg rasta kamatnih stopa u SAD-u čekaju