Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode

Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode

Zbog pada ključnih referentnih stopa u Evropi, kamate na oročen novac su postale skoro simbolične. U susret tome, banke će ponuditi nove proizvode koje omogućavaju veću zaradu.

Kako su kamatne stope na depozite na nivou čitavog bankarskog sektora u opadanju već duži vremenski period usled smanjenja ključnih referentnih stopa Evropske centralne banke, kao i kontinuiranog obaranja referentne kamatne stope Narodne banke Srbije, u bankama su snizili kamate po platnim računima, dok su kamate na oročena sredstva ostale nepromenjene.

“Da je u toku opšti pad cena izvora finansiranja, govore istovremeno značajno snižene kamatne stope na kredite koje naša banka nudi građanima. U skladu sa novonastalim okolnostima, banka će u narednom periodu klijentima ponuditi investicione proizvode koji im mogu omogućiti ostvarenje većeg prinosa”, kažu u banci Intesa u Srbiji.

Izvor: Telegraf.rs
Previous Srbijagas isplaćuje ostatak duga za ruski gas u roku
Next AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

You might also like

Tema dana

Vučić i Cipras: Tradicionalno prijateljstvo Srbije i Grčke ojačati boljim ekonomskim odnosima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvalan Grčkoj na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što nije priznala Kosovo, ali je naglasio da prijateljstvo

Društvo

Produktivnost u Srbiji: Radim, a ne primam platu

U Srbiji postoji oko 50.000 radnika koji rade, a mesecima ne primaju redovnu platu, podaci su Republičkog zavoda za statistiku. Prema nekim drugim podacima, ta cifra je dosta veća.

Najvažnije vesti

Grad Beograd prodaje stanove na ekskluzivnim lokacijama

Skoro 1.500 kvadratnih metara poslovnog prostora u objektu na Terazijama 30-32 je na prodaju.