Telenor investira 40 miliona evra u 4G mrežu

Telenor investira 40 miliona evra u 4G mrežu

Telekomunikaciona kompanija Telenor uložiće više od 40 miliona evra u razvoj 4G mreže,  najavila je nova direktorka u Srbiji Ingeborg Øfsthus.

Foto: benchmark.rs

Foto: benchmark.rs

“To je najveća investicija u razvoj 4G mreže kojom ćemo pokriti 50 odsto populacije u Srbiji”, kazala je Øfsthus u intervjuu za agenciju Beta.

Grupa Telenor ostvarila je rast prihoda od 8 odsto u 2015, u odnosu na 2014. Tokom 2015, porasla je potrošnja mobilnog interneta za 43 odsto.

Telenor banka

Foto: Telenor banka

Foto: Telenor banka

Telenor je otvorio prvu mobilnu online banku u regionu 2014. godine. Øfsthus kaže da ova banka postiže dobre rezultate i ima sve više korisnika.

“Jako smo zadovoljni radom Telenor banke u kojoj ima više od 150.000 otvorenih računa. Otvaranje prve mobilne banke u potpunosti je promenilo bankarski sektor u Srbiji, što se vidi i iz podatka da se mobilno bankarstvo u Srbiji povećalo za 250 odsto”, rekla je ona.

Konkurencija

U današnje vreme konkurenti Telenora nisu samo telekomunikacione kompanije već i tehnološke, kao što su Google i Viber.

Øfsthus objašnjava da za njih ne važe isti propisi kao za operatore i izuzetno je važno da se regulišu uslovi koji će biti jednaki za sve učesnike na tržištu koji se bave istom delatnošću.

“Ima još mnogo da se radi na primeni propisa o elektronskom poslovanju i elektronskom potpisu, što će svakom građaninu olakšati život, a nama pojednostaviti poslovanje”, kazala je Øfsthus i dodala da iako je Vlada usvojila startegiju E-uprave, ostaje da se ona u potpunosti i primeni.

Prema rečima CEO kompanije, Telenor je najveći strani investitor u Srbiji koji ove godine proslavlja deset godina poslovanja. U tom periodu kompanija je uložila ukupno dve milijarde evra.

Izvor: Beta
Previous Dimitrije Boarov: Možda nam Kinezi ili Turci vrate nekadašnji geopolitički značaj
Next Skijališta ulažu u rekonstrukciju Jahorine

You might also like

Najvažnije vesti 0 Comments

Dogovor Trump-Juncker: Izbegnut je trgovinski rat

Predsednik SAD-a Donald Trump i predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker su se u sredu u Washingtonu dogovorili da će smiriti trgovinske napetosti i krenuti u pregovore o uklanjanju carina i

Najvažnije vesti 0 Comments

Vučić i indijski premijer Modi razgovarali o saradnji i trgovinskoj razmeni dve zemlje

Premijer Aleksandar Vučić sastao se danas u Gandinagaru sa predsednikom Vlade Indije Narendrom Modijem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, jačanju ekonomske saradnje i trgovinske razmene, saopšteno je iz

Najvažnije vesti 0 Comments

Antidamping istraga EK: Srbija nije povećala izvoz čelika u Evropu

Antidamping istraga Evropske komisije (EK) pokazala je da se uvoz čelika iz Srbije u Evropsku uniju u periodu od 1. avgusta do 31. novembra 2016. godine nije povećavao.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply