Telenor investira 40 miliona evra u 4G mrežu

Telenor investira 40 miliona evra u 4G mrežu

Telekomunikaciona kompanija Telenor uložiće više od 40 miliona evra u razvoj 4G mreže,  najavila je nova direktorka u Srbiji Ingeborg Øfsthus.

Foto: benchmark.rs

Foto: benchmark.rs

“To je najveća investicija u razvoj 4G mreže kojom ćemo pokriti 50 odsto populacije u Srbiji”, kazala je Øfsthus u intervjuu za agenciju Beta.

Grupa Telenor ostvarila je rast prihoda od 8 odsto u 2015, u odnosu na 2014. Tokom 2015, porasla je potrošnja mobilnog interneta za 43 odsto.

Telenor banka

Foto: Telenor banka

Foto: Telenor banka

Telenor je otvorio prvu mobilnu online banku u regionu 2014. godine. Øfsthus kaže da ova banka postiže dobre rezultate i ima sve više korisnika.

“Jako smo zadovoljni radom Telenor banke u kojoj ima više od 150.000 otvorenih računa. Otvaranje prve mobilne banke u potpunosti je promenilo bankarski sektor u Srbiji, što se vidi i iz podatka da se mobilno bankarstvo u Srbiji povećalo za 250 odsto”, rekla je ona.

Konkurencija

U današnje vreme konkurenti Telenora nisu samo telekomunikacione kompanije već i tehnološke, kao što su Google i Viber.

Øfsthus objašnjava da za njih ne važe isti propisi kao za operatore i izuzetno je važno da se regulišu uslovi koji će biti jednaki za sve učesnike na tržištu koji se bave istom delatnošću.

“Ima još mnogo da se radi na primeni propisa o elektronskom poslovanju i elektronskom potpisu, što će svakom građaninu olakšati život, a nama pojednostaviti poslovanje”, kazala je Øfsthus i dodala da iako je Vlada usvojila startegiju E-uprave, ostaje da se ona u potpunosti i primeni.

Prema rečima CEO kompanije, Telenor je najveći strani investitor u Srbiji koji ove godine proslavlja deset godina poslovanja. U tom periodu kompanija je uložila ukupno dve milijarde evra.

Izvor: Beta
Previous Dimitrije Boarov: Možda nam Kinezi ili Turci vrate nekadašnji geopolitički značaj
Next Skijališta ulažu u rekonstrukciju Jahorine

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Evro bez većih promena prema dolaru, japanska valuta dobitnik dana

Podaci o inflaciji u Nemačkoj u ponedeljak su pomogli zajedničkoj evropskoj valuti da se održi oko nivoa 1,07 dolara.

Kompanije 0 Comments

Nokia produbila gubitak, akcije padaju

Neto gubitak finskog proizvođača telekomunikacione opreme Nokia dodatno je produbljen u trećem kvartalu zbog pada prodaje. 

Transport 0 Comments

Rusija: Tranzit za kamione udvostručen

Dažbine za prolazak inostranih kamiona preko Ruske teritorije je udvostručen, objavljeno je na sajtu Vlade Rusije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply