Objavljen ugovor o prodaji Železare Smederevo

Objavljen ugovor o prodaji Železare Smederevo

Ministarstvo privrede Srbije objavlilo je na svom sajtu ugovor o kupoprodaji imovine Železare Smederevo koji je Vlada Srbije 18. aprila potpisala sa kineskom kompanijom Hestil.

Vlada Srbije prihatila je 5. aprila ponudu kineske kompanije Hestil za kupovinu imovine Železare po ceni od 46 miliona evra.

Ugovor su prošlog ponedeljka u Smederevu potpisali ministar privrede Srbije Željko Sertić i predsednik Hestila Ju Jong koji je najavio da će Smederevo biti najkonkurentnija železara u Evropi, kao i investicije u tehnologiju i modernizaciju fabrike.

Sertić je tada najavio da će tekst ugovora o prodaji imovine Železare, biti objavljen za dan ili dva, što je u četvrtak uveče i učinjeno.

Tekst ugovora na srpskom, engleskom i kineskom jeziku, ima više od 1.000 strana i možete ga pročitati u celosti na sajtu Ministarstva privrede.

Izvor:Agencije
Previous Dinar bez promene u odnosu na dolar i evro, NBS danas prodala 15 miliona evra
Next U ponoć počela predizborna tišina

You might also like

Tema dana 0 Comments

Ministar poljoprivrede Srbije o PKB-u: Nećemo žuriti, sve opcije u igri

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da su sve opcije u igri kada je reč o Poljoprivrednoj korporaciji Beograd (PKB).

Transport 0 Comments

Tesla: Podbacila prodaja, akcije pale 2,5 odsto

Američki proizvođač električnih automobila, Tesla Inc, saopštio je da je u prvih šest meseci ove godine isporučio 47.100 električnih sedana i SUV-ova, što je na donjem kraju raspona koji je sama

Industrija 0 Comments

Siniša Mali: Kineski industrijski park kod Pupinovog mosta

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je u Pekingu da će hiljade novih radnih mesta za građane Srbije obezbediti protokol potpisan u Pekingu o izgradnji novog industrijskog parka, ističući da će

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply