Grad gde taksi košta 1,5 dolara

Grad gde taksi košta 1,5 dolara

Mnoge stvari u Rusiji su postale jeftinije za strance zbog pada rublje, pa vas vožnja po Moskvi može koštati 1,5 dolara.

Ruska taksi služba Yandex ima u ponudi kratke vožnje po Moskvi za 99 rubalja, što je samo 1,50 dolara po trenutnom kursu.

Cena karte koja zasada važi samo za kraće vožnje, podrazumeva dva minuta čekanja, pet minuta vožnje, što na kraju dođe nešto duže od dva kilometra. Svaki dodatni minut i svaki dodatni kilometar košta devet rubalja. Na primer, ako mušterija putuje pet kilometara za sedam minuta, vožnja će u biti naplaćena oko 2, 20 dolara.

Yandex ima u osnovnoj ponudi vožnju od 10 minuta koja košta 3 dolara, dok se svaki dodatni minut naplaćuje 15 rubalja.

Foto: getty

Foto: getty

Glavni konkurenti kompanije Get i Uber nude slične cene.

Na primer, Get naplaćuje mušterijama oko 77 centi za start i 28 centi po minutu vožnje. Vožnja Uberovim automobilom košta 77 centi plus 6 centi po minutu. Poređenja radi, jedna vožnja moskovskim metroom košta takođe 77 centi.

Postoje i renta kar agencije u Moskvi koje su ovih dana takođe pristupačne, tako da će vam Delimobil naplatiti 6,50 dolara po satu za iznajmljvianje automobila, a u tu cenu su uključeni gorivo, parking i osiguranje.

Prednost slabe rublje za strane putnike inspirisao je i turističke agencije, tako da je napravljen sajt pod nazivom “Vreme je za posetu Rusiji”, koji prikazuje koliko koštaju različite usluge u zemlji po trenutnom kursu dolara.

Izvor: GdeInvestirati/B92
Previous Rusija: Tranzit za kamione udvostručen
Next Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, Energoprojekt najprometniji

You might also like

Društvo 0 Comments

Sve manje radnih mesta u SAD

U aprilu su američki poslodavci otvorili najmanje radnih mesta u poslednje tri godine.

Društvo 0 Comments

Država će zaposliti još 160 poreskih policajaca

Vlada je utvrdila mere za suzbijanje sive ekonomije u 2018. godini koje predviđaju i zapošljavanje 160 poreskih policajaca, ali i specijalizaciju 50 sudija za vođenje sporova u ovoj oblasti, saznaje

Društvo 0 Comments

Vučić ponovo obećao plate od 500 evra

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ostao je pri proceni da će do kraja godine biti značajno povećane plate i penzije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply