Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, Energoprojekt najprometniji

Beogradska berza: Blagi oporavak indeksa, Energoprojekt najprometniji

Poslednji dan trgovanja na Beogradskoj berzi obeležila je slaba investiciona aktivnost na tržištu akcija uz blagi oporavak berzanskih indeksa.

Ukupna realizacija u trgovanju iznosila je 625,8 miliona RSD (5,1 milion EUR), dok su gro današnjeg prometa ponovo zauzele državne obveznice. Indeks Belex 15 ojačao je 0,6% na 608,3 poena, dok je na nedeljnom nivou izgubio 0,8% vrednosti.

Najveći promet zabeležio je građevinar Energoprojekt holding (ENHL) od 19,6 miliona RSD, uz rast cene od 3,6% na 1.050 RSD. Akcije ove kompanije u plusu su treći uzastopni dan, a od početka nedelje beleže rast od 2,1%.

Posle dvonedeljne nelikvidnosti, proizvođač peći i štednjaka Alfa Plam iz Vranja (ALFA) ostvario je promet od 1,7 miliona RSD, uz pad cene od 2,9% na 33.001 RSD. Beogradski Aerodrom „Nikola Tesla“ ojačao je pola procenta na 879 RSD uz nepun 1 milion RSD realizacije. Mediji su preneli danas da se Aerodrom našao među ponuđačima za kupovinu Sava Centra, uz ponudu da bi mu nakon rekonstrukcije pripalo pravo vlasništva nad ovim kongresnim centrom.

Naftna industrije Srbije (NIIS) je registrovala promet od 0,8 miliona RSD po ceni od 605 RSD, što je identično nivou ostvarenom prethodnog trgovačkog dana. Među dobitnicima našle su se akcije AIK banke (AIKB) uz rast cene od 2,7% na 1.800 RSD uz 0,4 miliona RSD realizacije. Prioritetne akcije ove banke (AIKBPB) ojačale su 3,1% na 1.189 RSD uz ostvareni promet od 0,7 miliona RSD.

Obveznica denominovana u dinarima, RSO15112, koja dospeva na naplatu 27. aprila 2018. godine, i nosi godišnji kupon od 10%, zabeležila je promet od 600 miliona RSD.

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Grad gde taksi košta 1,5 dolara
Next Za Sava centar ponudu dostavili Aerodrom, Delta holding i GGE ESCO

You might also like

Azijske berze oslabile, dolar stabilan

Na azijskim berzama su u sredu cene akcija pale jer su nakon komentara predsednika SAD-a Donalda Trumpa ulagači manje optimistični u vezi napretka trgovinskih pregovora između Washingtona i Pekinga.

Evro klizi prema 1,11 dolara, oštar pad u odnosu na britansku funtu

Na međunarodnim deviznim tržištima vrednost evra prema američkoj valuti pala je na 1,1145 dolara što je za 0,54 odsto niža cena u odnosu na trgovanje u ponedeljak i najniža od

Azijske berze oštro pale, japanski jen ojačao

Na azijskim berzama u ponedeljak su cene akcija pale više od 2 odsto, prateći pad indeksa na Wall Streetu, jer su ulagači oprezni zbog mogućeg povećanja kamata američke centralne banke do kraja

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply