AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Montenegroberza juče je upisala 1,2 miliona akcija Budvanske rivijere ili 15,23 odsto vlasništva na AIK banku iz Beograda, u kojoj biznismen Miodrag Kostić preko svojih firmi kontroliše 91 odsto akcija. Kostić je i predsednik upravnog odbora ove banke.

AIK banka je kupila akcije Budvanske rivijere u petak u blok trgovini od kompanije Stratex za šest miliona evra.

Foto: vijesti.me

Foto: vijesti.me

Stratex i Kostić su istog dana objavili strateško partnerstvo u Budvanskoj rivijeri, a saopšteno je da “dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji”.

Mediji su još 2014. kada je Stratex preuzeo oko 30 odsto akcija Budvanske pisale da su to uradili kreditom AIK banke. Stratex Development Budva sada ima 9,39 odsto akcija, a njena firma Stratex Hospitality Beograd još 5,83 odsto.

Vlada i njeni fondovi imaju 58 odsto akcija, međutim, ona planira ove godine privatizaciju kompanije a pre toga bi iz nje izuzela Sveti Stefan i Miločer koji bi ostali državni.

Izvor: SEEbiz.eu
Previous Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode
Next Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

You might also like

HTC odbacuje navode o prodaji odeljenja sa telefonima Google-u

Kompanija HTC je reagovala na skore navode o potencijalnoj prodaji poslovanja sa mobilnim telefonima, gde se kao kupac pominjao Google.

Kompanije 0 Comments

Telekom Srbija smanjuje dividendu

Nadzorni odbor državne telekomunikacione kompanije, Telekom Srbija, sazvao je redovnu skupštini akcionara za 28. jun, dok je kao dan akcionara utvrđen 18. jun tekuće godine.

Makroekonomija 0 Comments

Milojko Arsić: Subvencije pogrešan model, uložiti u infrastrukturu

Za veći privredni rast su presudne investicije, a u Srbiji se one privlače subvencijama, što je iz više razloga sporno, ocenjuje za list “Danas” profesor Milojko Arsić.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply