AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Montenegroberza juče je upisala 1,2 miliona akcija Budvanske rivijere ili 15,23 odsto vlasništva na AIK banku iz Beograda, u kojoj biznismen Miodrag Kostić preko svojih firmi kontroliše 91 odsto akcija. Kostić je i predsednik upravnog odbora ove banke.

AIK banka je kupila akcije Budvanske rivijere u petak u blok trgovini od kompanije Stratex za šest miliona evra.

Foto: vijesti.me

Foto: vijesti.me

Stratex i Kostić su istog dana objavili strateško partnerstvo u Budvanskoj rivijeri, a saopšteno je da “dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji”.

Mediji su još 2014. kada je Stratex preuzeo oko 30 odsto akcija Budvanske pisale da su to uradili kreditom AIK banke. Stratex Development Budva sada ima 9,39 odsto akcija, a njena firma Stratex Hospitality Beograd još 5,83 odsto.

Vlada i njeni fondovi imaju 58 odsto akcija, međutim, ona planira ove godine privatizaciju kompanije a pre toga bi iz nje izuzela Sveti Stefan i Miločer koji bi ostali državni.

Izvor: SEEbiz.eu
Previous Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode
Next Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

You might also like

Industrija 0 Comments

Početak rada Yazaki fabrike u Šapcu od juna

Završetak izgradnje fabrike japanskog proizvođača kablova za automobilsku industriju Yazaki u Šapcu, u kojoj je već zaposleno 300 radnika, očekuje se u toku maja.

Kompanije 0 Comments

Prodaje se fabrika vode u podnožju Rtnja

Rtanjske vode Boljevac oglasile su prodaju fabrike vode u podnožju istoimene planine u mestu Krivi vir.

Društvo 0 Comments

Google pozvao svoje zaposlene da se odmah vrate u SAD

Kompanija Google je pozvala svoje radnike u inostranstvu da se odmah vrate, jer bi se mogli naći na udaru najnovije uredbe o ograničavanju ulaska stranih državljana u Sjedinjene Države.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply