AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

AIK banka kupila 15% Budvanske rivijere za 6 miliona evra

Na AIK banku upisano je 15,23 odsto vlasništva Budvanske rivijere. Vlada Crne Gore i njeni fondovi poseduju 58 odsto akcija.

Montenegroberza juče je upisala 1,2 miliona akcija Budvanske rivijere ili 15,23 odsto vlasništva na AIK banku iz Beograda, u kojoj biznismen Miodrag Kostić preko svojih firmi kontroliše 91 odsto akcija. Kostić je i predsednik upravnog odbora ove banke.

AIK banka je kupila akcije Budvanske rivijere u petak u blok trgovini od kompanije Stratex za šest miliona evra.

Foto: vijesti.me

Foto: vijesti.me

Stratex i Kostić su istog dana objavili strateško partnerstvo u Budvanskoj rivijeri, a saopšteno je da “dijele viziju razvoja te hotelske grupacije i vjeruju u njeno pozicioniranje kao vodeće u području hotelskog turizma u regiji”.

Mediji su još 2014. kada je Stratex preuzeo oko 30 odsto akcija Budvanske pisale da su to uradili kreditom AIK banke. Stratex Development Budva sada ima 9,39 odsto akcija, a njena firma Stratex Hospitality Beograd još 5,83 odsto.

Vlada i njeni fondovi imaju 58 odsto akcija, međutim, ona planira ove godine privatizaciju kompanije a pre toga bi iz nje izuzela Sveti Stefan i Miločer koji bi ostali državni.

Izvor: SEEbiz.eu
Previous Zbog pada prinosa na štednju, banke će nuditi investicione proizvode
Next Srbija: Kompanije se prijavljuju za Indeks odgovornog poslovanja

You might also like

Svetske berze 0 Comments

Nemačka prvi put u istoriji izdala 10-godišnje obveznice sa negativnom kamatnom stopom

Nemačka je izdala desetogodišnje obveznice sa negativnom kamatnom stopom u sredu. Ukupna vrednost obveznica iznosi 4 milijardi evra sa kamatnom stopom od minus 0,05 posto, objavila je Bundesbanka.

Raste tržišni udeo Androida

Android platforma kompanije Google je nastavila da širi svoju dominaciju i u prethodnom tromesečju, zaključno sa aprilom, rezultati su najnovijih podataka istraživačke kompanije Kantar Worldpanel.

Industrija 0 Comments

“Aha Mura Prvi maj” iz Pirota na prodaji

Stečajni upravnik kompanije “Aha Mura Prvi maj” d.o.o. u stečaju iz Pirota oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica metodom javnog nadmetanja.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply