SAD: Korisnici odbacuju kućni internet zbog mobilnog

SAD: Korisnici odbacuju kućni internet zbog mobilnog

US Census Bureau je sproveo studiju u kojoj pokazuje da sve više američkih domaćinstava počinje da koristi usluge mobilnog interneta kao njihovog jedinog načina za povezivanje na internet.

U stvari, internet mobilni servis je dostigao tačku u kojoj sada postaje daleko konkurentniji žičnim internet konekcijama, napisao je glavni ekonomista Office of Policy Analysis and Development.

Podaci sakupljeni od 53.000 domaćinstava pokazuju da tri četvrtine američkih domaćinstava koji imaju internet koriste DSL, kablovsku ili fiber konekciju za povezivanje kod kuće. Iako je ovo i dalje ogromna većina, to je značajan pad u odnosu na 82 posto koliko je bilo 2013. godine.

Sa druge strane udeo domaćinstava koja koriste samo mobilni internet je povećan sa 10 na 20 posto u istom periodu. Kako Washington Post ističe, otprilike jedno od pet domaćinstava koje je online koristi samo mobilni internet.

Izvor: GdeInvestirati/Benchmark
Previous U Novom Pazaru pokrenut stečaj fabrike Prva petoletka
Next Jemenski mirovni pregovori: Zemlja 400 plemena u kojoj svi ratuju protiv svih

You might also like

Politika

Bombaški napad na aerodrom u Istanbulu, sumnja se na ISIS

Tokom samoubilačkih bombaških napada na međunarodnom aerodromu Ataturk u Istanbulu tokom večeri 29. juna, poginulo je 36, a 150 osoba je ranjeno.

Društvo

Holandija i Belgija razmenile po deo teritorije

Uz prisustvo članova svojih kraljevskih porodica, Holandija i Belgija su potpisale sporazum o razmeni dela teritorije.

Društvo

Smanjenje nameta na rad malo, ali dobrodošlo

Smanjenje nameta na rad je mera koja se privrednicima obećava već nekoliko godina, a koju oni traže barem 10 godina unazad.