Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

Vlasnik najveće nemačke mesne industrije Tönnies posetio je Industriju mesa Matijević zbog potencijalne saradnje.

Clemens Tönnies obavio je razgovor sa Petrom Matijevićem, obišao klanicu i proizvodne pogone.

Nemačka kompanija Tönnies planira da započne poslovanje u Srbiji,a prema najavama u početku bi proizvodila oko 700.000 svinja. Iako smo prema najavama mogli da zaključimo da će Tönnies praviti saradnju sa malim proizvođačima, sa kojima bi sklapao ugovore o saradnji, Industrija mesa Matijević je prva na njihovom spisku.

Vlasnik nemačke kompanije rekao je prilikom ove posete da u novosadskoj kompaniji prepoznaje potencijal jer je  “jedina mesna industrija na ovom tržištu koja može po svojoj veličini, higijeni i načinu rada da parira nemačkim kompanijama”.

Petar Matijević kazao je da će Tönnies unaprediti srpsku tehnologiju proizvodnje mesa, kao i “tehnologiju proizvodnje svinja u kojoj Srbija znatno zaostaje”.

Izvor: Gdeinvestirati.com/Telegraf.rs
Previous Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra
Next EU i Google opet u ratu

You might also like

Transport 1Comments

Volkswagen pristao na nagodbu sa SAD-om, plaća kaznu od 4,3 milijarde dolara

Volkswagen je postigao nagodbu u SAD “tešku” 4,3 milijarde dolara, u okviru kolektivne tužbe i krivičnog postupka koji je američka vlada pokrenula protiv kompanije zbog skandala sa lažiranjem vrednosti izduvnih

Kompanije 1Comments

Rekordna dobit Tehnogasa od 1,8 milijardi dinara

Najveći domaći proizvođač i trgovac tehničkim gasovima, Tehnogas, koji skoro dve decenije posluje pod kontrolom nemačkog Messera, zabeležio je u prošloj godini rekordnu dobit od 1,8 milijardi dinara, što je

BlackBerry sve dublje tone

Sve je manji broj ljubitelja BlackBerryja, jer se pokazalo se da oni ne žele Googleov mobilni operativni sistem na BB hardveru.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply