Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana je za savetnika u privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno je dnevnom listu “Danas” u kabinetu ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović.

U Ministarstvu navode da je od šest zainteresovanih ponuđača, koliko ih je dostavilo ponude, kao najpovoljnija, izabrana ponuda Lazard Freres SAS, iz Francuske.

Ova kompanija je ponudila cenu od 1,27 miliona evra za naknadu za izvršenje usluge savetovanja i 3,22 miliona evra na ime naknade za uspešno izvršenje posla, kažu u Ministarstvu.

“Početkom sledeće nedelje biće potpisan ugovor sa ponuđačem Lazard Freres SAS, nakon čega će biti održan inicijalni sastanak između predstavnika Vlade, Aerodroma, i izabranog savetnika u cilju upoznavanja timova i pripreme za realizaciju projektnog plana”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja.

Početkom ove godine premijer Aleksandar Vučić je rekao kako očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija ove kompanije, a prema pisanju medija kao potencijalni kupci su se pojavljivali – turski TAV Airport Holding i francuski Vinci.

Republika Srbija u Aerodromu ima vlasnički udeo od 83,1 odsto, a trenutna tržišna vrednost kompanije iznosi 30,9 milijardi dinara (251,2 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Steen Jakobsen: Lek nije u slabim valutama i niskim kamatnim stopama
Next Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

You might also like

Industrija 0 Comments

Goša Montaža zakazao skupštinu, predložena dividenda 205 dinara

Nadzorni odbor Goše Montaže sazvao je redovnu skupštinu akcionara za 11. jun tekuće godine na kojoj će, između ostalog, biti usvojeni finansijski izveštaji za prošlu godinu i doneta odluka o

Energetika i naftna industrija 0 Comments

UniCredit Banka Srbija i Elicio ulažu 9,8 miliona evra za izgradnju vetroparka Malibunar

UniCredit Banka Srbija i Electrawinds Mali WF d.o.o, domaća kompanija u stopostotnom vlasništvu belgijske kompanije Elicio NV, potpisali su ugovor o dugoročnom finansiranju u ukupnom iznosu od 9,8 miliona evra

Wall Street predlaže da iPhone napravljen u Americi bude skuplji za 100 ili 200 dolara

Apple, njegovi dobavljači i kompanije koje su angažovane na sklapanju iPhone telefona, razgovaraju o pronalaženju načina da proizvode ove telefone u SAD.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply