Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma

Kompanija Lazard izabrana je za savetnika u privatizaciji Aerodroma Nikola Tesla, potvrđeno je dnevnom listu “Danas” u kabinetu ministarke građevinarstva i saobraćaja Zorane Mihajlović.

U Ministarstvu navode da je od šest zainteresovanih ponuđača, koliko ih je dostavilo ponude, kao najpovoljnija, izabrana ponuda Lazard Freres SAS, iz Francuske.

Ova kompanija je ponudila cenu od 1,27 miliona evra za naknadu za izvršenje usluge savetovanja i 3,22 miliona evra na ime naknade za uspešno izvršenje posla, kažu u Ministarstvu.

“Početkom sledeće nedelje biće potpisan ugovor sa ponuđačem Lazard Freres SAS, nakon čega će biti održan inicijalni sastanak između predstavnika Vlade, Aerodroma, i izabranog savetnika u cilju upoznavanja timova i pripreme za realizaciju projektnog plana”, navodi se u odgovoru Ministarstva saobraćaja.

Početkom ove godine premijer Aleksandar Vučić je rekao kako očekuje da do kraja godine bude završena privatizacija ove kompanije, a prema pisanju medija kao potencijalni kupci su se pojavljivali – turski TAV Airport Holding i francuski Vinci.

Republika Srbija u Aerodromu ima vlasnički udeo od 83,1 odsto, a trenutna tržišna vrednost kompanije iznosi 30,9 milijardi dinara (251,2 miliona evra).

Izvor: WISEBroker.rs
Previous Steen Jakobsen: Lek nije u slabim valutama i niskim kamatnim stopama
Next Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

You might also like

Kompanije

Izgradnja naplatne stanice ‘Vrčin’ kod prve robne kuće Ikea

Austrijska firma Strabag sa kooperantima izvodi gradnju naplatne stanice “Vrčin” na mestu gde će se nalaziti prva robna kuća švedske kompanije Ikea.

Tema dana

Etihad zadržava vlasništvo u kompaniji Air Serbia

“Etihad Airways” zadržava vlasništvo u kompaniji Air Serbia” sa udelom od 49 odsto i u potpunosti je posvećen partnerstvu, budući da su se nacionalni avio-prevoznik Srbije i avio-kompanija iz Ujedinjenih

Telekomunikacije

Telekom Srbija zapošljava mlade inženjere

Kompanija Telekom Srbija raspisala je konkurs u kom traže mlade inženjere telekomunikacionih tehnologija da se prijave za 40 radnih mesta u toj kompaniji.