Facebook: Korisnici će uskoro moći zarađivati novac postavljanjem postova i klipova

Facebook: Korisnici će uskoro moći zarađivati novac postavljanjem postova i klipova

Korisnicima društvene mreže Facebook mogao bi se ostvariti san, tako što bi uskoro mogli početi zarađivati objavljivanjem postova, fotografija i klipova.

Facebook razmišlja o nekoliko različitih načina na koje korisnici mogu zarađicati novac putem njegove platforme, a koji uključuju brendirani sadržaj, reklame i slično.

Među drugim mogućnostima zarade je dugme „call to action“, kojim će korisnici iskazati svoje interese i pozvati svoje pratioce da daju donacije i slično.

„Još uvek je veoma rano, ali smo odlučni da napravimo održive, dugoročne modele monetizacije za naše partnere“, izjavio je portparol Facebooka.

Ovo bi mogao biti veliki korak za Facebook, jer korisnici postavljaju celokupan sadržaj, a kompanija zadržava sav novac. Ako u budućnosti bude delila deo ogromnog bogatstva sa korisnicima, može se očekivati povećanje broja korisnika i vremena koji provode na društvenoj mreži.

Izvor: GdeInvestirati/Capital.ba
Previous Unapređenje privredne saradnje Srbije i Luksemburga
Next Azijske berze: Rast indeksa se nastavlja

You might also like

Kompanije

Akcionari dobijaju 3,4 milijarde dinara dividende od niškog Philip Morrisa

Odbor direktora niške duvanske industrije Philip Morris Operations sazvao je redovnu skupštinu akcionara kompanije za 16. jun, a na dnevnom redu je usvajanje finansijskih izveštaja za prošlu godinu i donošenje

Najvažnije vesti

Sertić: Tender za Galeniku za nekoliko dana

Objavljivanje tendera za Galeniku može da se očekuje za nekoliko dana, izjavio je danas ministar privrede Željko Sertić i dodao da je cilj da ova farmaceutska kompanija dobije strateškog partnera.

Kompanije

Osnivač i generalni direktor Ubera podneo ostavku

Generalni direktor prevozne kompanije Uber Travis Kalanick podneo je ostavku pod pritiskom akcionara, piše danas američki list NY Times.