Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav dobrovoljni penzioni fond saopštio je da je imovina prešla iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26%.

Samo u proteklih godinu dana imovina fonda porasla je za 2,2 milijade dinara, a raste i broj clanova.

“Poslednjih godinu dana bili su veoma uspešni i za fond i za članove i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima”, rekao je izvršni direktor Dunav društva za upravljanje DPF Zoran Milivojević.

On je naveo da fond ima više od 83.000 članova i da je u prethodnih devet godina iz fonda isplaćeno više od 35.000 zahteva i 2, 7 milijardi dinara ukupno.

Što se tiče članova, preovlađuju zaposleni u čiju korist poslodavci uplaćuju dopunske doprinose – njih 88 odsto, dok individualnih članova ima 12 odsto. Prošečna uplata iznosi 4.900 dinara.

Trenutno se iz fonda isplaćuje 131 penzija, a prosečan mesečni iznos je 13.360 dinara.

Milivojević je kazao i da je evidentan rast broja članova i da je u odnosu na 2014. godinu, u 2015. primetan veći broj članova za 40 odsto.

Što se tiče strukture, 61 odsto članova fonda su muškarci, a  prošecna starost klijenata je 46 godina, rekao je Milivojević na konferenciji organizovanoj povodom devete godišnjice rada Dunav dobrovoljnog penzionog fonda (DPF).

Foto: dunav.com

Foto: dunav.com

Članovi prosečno na računu imaju 143.000 dinara.

Najmlađi član je devojča koja ima svega godinu dana, a  79 članova ima 15 godina i roditelji uplaćuju sredstva za njih.

Kao dugogodišnji donator Prihvatilišta za stara i odrasla lica, Dunav društvo je i ove godine pomoglo donacijom tu instituciju tako što je obezbedilo servis svih tehničkih aparata namenjenih pripremi hrane, kao i medicinski materijal.

Direktor Prihvatililšta Prvoslav Nikolić rekao je da je donacija tog društva ustanovi veoma važna budući da godinama nisu bili u mogućnosti da servisiraju potrebne aparate.

Donacija DPF iznosi 200.000 dinara i zahvaljujući njoj , kako je dodao, rešavaju se bitni problemi.

On je zahvalio predstavnicima Dunav društva na pomoći i svih prethodnih godina.

U toj ustanovi smešteno je 147 osoba, od čega je 46 ležećih korisnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma
Next Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

You might also like

Kompanije 1Comments

Komercijalna banka: Gubitak u 2015. 6.3 mld, prvi kvartal 2016. u dobitku

Nakon pokrića kreditnih gubitaka u 2015. godini, Komercijalna banka (KMBN) završava prvi kvartal 2016. godine sa ostvarenom dobiti od gotovo 1,5 milijardi RSD, navodi se u saopštenju najveće domaće banke pod

Kompanije 0 Comments

Verizon za pet milijardi dolara kupuje Yahoo

Američka telekomunikaciona kompanija Verizon prošle godine kupila je AOL (između ostalog i matičnu kompaniju sajta Engadget, koji tvrdi da je i nakon toga zadržao uredničku samostalnost).

Saobraćaj 0 Comments

Železnice prodaju imovinu vrednu 16 milijardi dinara

Pre nekoliko dana „Železnice Srbije” raspisale su javni poziv za fer procenu tržišne vrednosti nekretnina u vlasništvu te kompanije na dan 31. decembar 2016. godine.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply