Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav fond: Imovina premašila iznos od 100 miliona evra

Dunav dobrovoljni penzioni fond saopštio je da je imovina prešla iznos od 100 miliona evra (12,3 milijarde dinara), a u protekloj godini ostvaren je prinos od 16,26%.

Samo u proteklih godinu dana imovina fonda porasla je za 2,2 milijade dinara, a raste i broj clanova.

“Poslednjih godinu dana bili su veoma uspešni i za fond i za članove i veoma smo zadovoljni ostvarenim rezultatima”, rekao je izvršni direktor Dunav društva za upravljanje DPF Zoran Milivojević.

On je naveo da fond ima više od 83.000 članova i da je u prethodnih devet godina iz fonda isplaćeno više od 35.000 zahteva i 2, 7 milijardi dinara ukupno.

Što se tiče članova, preovlađuju zaposleni u čiju korist poslodavci uplaćuju dopunske doprinose – njih 88 odsto, dok individualnih članova ima 12 odsto. Prošečna uplata iznosi 4.900 dinara.

Trenutno se iz fonda isplaćuje 131 penzija, a prosečan mesečni iznos je 13.360 dinara.

Milivojević je kazao i da je evidentan rast broja članova i da je u odnosu na 2014. godinu, u 2015. primetan veći broj članova za 40 odsto.

Što se tiče strukture, 61 odsto članova fonda su muškarci, a  prošecna starost klijenata je 46 godina, rekao je Milivojević na konferenciji organizovanoj povodom devete godišnjice rada Dunav dobrovoljnog penzionog fonda (DPF).

Foto: dunav.com

Foto: dunav.com

Članovi prosečno na računu imaju 143.000 dinara.

Najmlađi član je devojča koja ima svega godinu dana, a  79 članova ima 15 godina i roditelji uplaćuju sredstva za njih.

Kao dugogodišnji donator Prihvatilišta za stara i odrasla lica, Dunav društvo je i ove godine pomoglo donacijom tu instituciju tako što je obezbedilo servis svih tehničkih aparata namenjenih pripremi hrane, kao i medicinski materijal.

Direktor Prihvatililšta Prvoslav Nikolić rekao je da je donacija tog društva ustanovi veoma važna budući da godinama nisu bili u mogućnosti da servisiraju potrebne aparate.

Donacija DPF iznosi 200.000 dinara i zahvaljujući njoj , kako je dodao, rešavaju se bitni problemi.

On je zahvalio predstavnicima Dunav društva na pomoći i svih prethodnih godina.

U toj ustanovi smešteno je 147 osoba, od čega je 46 ležećih korisnika.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Kompanija Lazard izabrana za savetnika u privatizaciji Aerodroma
Next Moguća saradnja dva giganta: Clemens Tönnies posetio Industriju mesa Matijević

You might also like

Kompanije 0 Comments

Potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju sa Marokom

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, potpisala je u petak Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Maroka sa Mohamedom Saidom, ministrom turizma, vazdušnog saobraćaja, rukotvorina

Najvažnije vesti 1Comments

Zoran Drakulić: Poreskim rasterećenjem poslodavaca do većeg minimalca

Predsednik Kluba „Privrednik” Zoran Drakulić kaže da je uslov da poslodavci prihvate povećanje minimalca bilo poresko rasterećenje.

Saobraćaj 0 Comments

Infrastrukturni projekti interesantni investitorima iz UAE

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije razgovarali su sa delegacijom kompanije “Abu Dhabi investment authority” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata o infrastrukturnim planovima Srbije u narednom periodu.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply