Predsednik Rumunije vraća ogroman novac

Predsednik Rumunije vraća ogroman novac

Predsednik Rumunije Klaus Iohannis vratiće novac od iznajmljivanja zgrade nad kojom je izgubio vlasništvo u sudskom postupku koji je trajao 16 godina.

Iohannis je rekao da on i njegova žena u potpunosti poštuju konačnu odluku suda iz novembra 2015. godine prema kojoj zgrada pripada korisnicima iz doba komunizma, dodajući da će vratiti sav novac od kada je doneta presuda.

Rumunski predsednik i njegova supruga kupili su 1999. godine zgradu u centru grada Sibiua od osobe koja je tvrdila da je zakonski vlasnik zgrade koju su ranije oduzeli komunisti. Oni su zgradu iznajmljivali banci Raiffeisen za, kako je navedeno, 5.000 evra mesečno.

Rumunski zvaničnici su u ponedeljak uklonili njihova imena s vlasničkih dokumenata.

Izvor: GdeInvestirati/Beta
Previous Šta uraditi kada ste u dilemi?
Next Energoprojekt ugovorio nove poslove u Ruandi i Ugandi

You might also like

Društvo 0 Comments

Danas isplata studentskih kredita i stipendija

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da će danas početi isplata studentskih kredita i stipendija za školsku 2016/2017 godinu.

Društvo 0 Comments

Više od 100.000 građana u nedozvoljenom minusu

Oko 110.000 građana Srbije ima problem da izađe iz nedozvoljenog minusa, a ova vrsta pozajmice ih papreno košta – kamatne stope idu i do čak 70 odsto godišnje. 

Politika 0 Comments

Donald Trump objavio trgovinski rat Kanadi

Američki predsednik Donald Trump počeo je opštu ofanzivu protiv Kanade, glavnog ekonomskog partnera Sjedinjenih Američkih Država, i objavio trgovinski rat nametanjem poreza na građevinsko drvo te pretnjom da će ga

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply