Netflix očekuje sporiji rast broja pretplatnika video-streaminga

Netflix očekuje sporiji rast broja pretplatnika video-streaminga

Cena akcija Netflixa pala je više od 9 % nakon što je kompanija za video streaming objavila kako očekuje sporiji rast broja pretplatnika, piše BBC.


Netflix se u januaru počeo širiti globalno na 130 zemalja, a u prvom ovogodišnjem tromesečju objavio da ime 81,5 miliona korisnika. Najavio je kako u aktuelnom kvartalu očekuje oko pola miliona novih klijenata u SAD-u i oko dva miliona međunarodnih klijenata. Analitičari su očekivali 586.000 novih korisnika u SAD-u i 3,5 miliona globalno.

Foto: blogs.indiewire.com

Foto: blogs.indiewire.com

Kompanija se nadala da će na globlanom tržištu nadoknaditi usporavanje rasta na razvijenijem tržištu SAD-a. Takođe planira novi sistem cena ponuditi domicilnim pretplatnicima kako bi ostvario rast prihoda.

“To ćemo polako razvijati tokom godine, učićemo u hodu, a novi sistem nećemo odmah ponuditi u maju”, saopštili su iz kompanije.

Prema novom sistemu bi se mesečno plaćalo 7,99 dolara za korišćenje Netflixa na jednom uređaju, 9,99 dolara za dva ekrana, a 11,99 dolara za četiri.

U ponedeljak je konkurent Amazon objavio novu mesečnu pretplatu za uslugu video-streaminga.

Netflix je u prvom kvartalu ostvario dobit od 28 miliona dolara, u poređenju s 24 miliona godinu dana ranije.

Izvor: GdeInvestirati/Banka.hr
Previous Ovaj gradonačelnik na neobičan način privlači turiste
Next Srbijagas ostvario pozitivan finansijski rezultat u prvom kvartalu

You might also like

Kompanije

Aerodrom Nikola Tesla: Produžen rok za izbor ponuđača do 29. decembra

Rok za izbor ponuđača za koncesiju za Aerodrom Nikola Tesla produžen je do 29. decembra, objavljeno je u obaveštenju Vlade Srbije i Aerodroma „Nikola Tesla“.

Kompanije

Peta privredna izložba “Expo-Russia-Serbia 2018” od 14. do 16. marta

Peta privredna izložba “Expo-Russia-Serbia 2018” biće održana od 14. do 16. marta 2018. godine u kongresnom centru hotela “Metropol Palace” u Beogradu.

Kompanije

Airbnb sakupio milijardu dolara dodatnog kapitala

Kompanija za najam stanova putem interneta Airbnb sakupila je milijardu dolara dodatnog kapitala, koje će prema očekivanjima iskoristiti za globalno širenje poslovanja, pa se vrednost firme trenutno procenjuje na 31 milijardu