Na sastanku ekspertskih timova Beograda i Prištine u Briselu postignuto nekoliko dogovora

Na sastanku ekspertskih timova Beograda i Prištine u Briselu postignuto nekoliko dogovora

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je jutros da su, posle više od 18 sati razgovora sa predstavnicima Prištine u Briselu, postignuti važni dogovori za srpski narod na Kosovo u Metohiji.

Najteži do sada, ali razgovori sa dobrim rezultatom. Tako direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju ocenjuje jučeršnji sastanak. Jednostrane poteze, kaže, Priština donosi poslednjih meseci. Da bi se oni rešili bilo je potrebno više od 18 sati razgovora.

“Mislim da smo postigli dobar rezultat za našu zemlju i naš narod na KiM, i mislim da ovaj napor koji smo uložili zaista vredi sve one energije koja je uložena, evo još jednom ponavljam, želim Srbiji dobro jutro iz Brisela”, naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Na stolu su bile četiri teme i postignuta su četiri rešenja. Najpre, o najavljenoj zabrani prolaska građanima sa srpskim dokumentima.

“Lične karte Srbije se normalno upotrebljavaju kao i do sada, znači neće biti blokada, neće biti nikakvih prepreka”, kaže Đurić.

Od ponedeljka 25. aprila preko administrativnih prelaza ponovo će prelaziti kamioni koji prevoze opasne materijale. Brisel je ukinuo i prištinsku zabranu ulaska za srpske zvaničnike. Dogovoren je i način glasanja na nedeljnim parlamentarnim izborima.

“Postignut je dogovor o održavanju izbora po istom modelu kao 2014. godine, uz prisustvo OEBS-a koji će garantovati da na biralištima sve bude regularno, da bude bezbedno”, naveo je Đurić.

Prema ranijem dogovoru, u nedelju 24. aprila glasaće se na 90 biračkih mesta u pokrajini.

Izvor:Tanjug/RTS
Previous Ruske sankcije koštale Ukrajinu 98 milijardi dolara
Next Dinar bez promene prema evru, ojačao u odnosu na dolar

You might also like

Najvažnije vesti 1Comments

JP Resavica: Gašenje rudnika, država preuzima dugove

U Resavici, jednom od 17 privilegovanih javnih preduzeća, biće ugašena četiri rudnika, a dug od 11,4 milijardi dinara platiće poreski obveznici.

Kompanije 0 Comments

Isplata preostale dividende Aerodroma 11. septembra

Beogradski Aerodrom “Nikola Tesla” (AERO) saopštio je da će drugi deo dividende iz prošlogodišnje dobiti biti isplaćen 11. septembra.

Makroekonomija 0 Comments

Nedelja pred nama je najvažnija u celoj godini za svetsku ekonomiju

Američki predsednik Donald Tramp sastao se sa severnokorejskim vođom Kim Džong Unom, a Vladimir Putin se sastaje sa saudijskim princem Muhamedom bin Salmanom. 

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply