Kineski He Steel želi još tri fabrike

Kineski He Steel želi još tri fabrike

Pored Železare Smederevo koju je kupio za 46 miliona i planira da u nju uloži više stotina miliona evra, kineski He Steel želi da kupi tri posrnule fabrike u Srbiji.

He Steel planira da još ulaže u Srbiju i pregovori sa njima o privatizaciji nekih metalskih giganata su započeli. Predstavnici kineske kompanije su u razgovoru sa srpskim vlastima pokazali veliko interesovanje za ulaganje u metalski sektor.

Prema izvoru Blica iz Vlade Srbije, njih ne brinu trenutni problemi u ovoj industriji jer razmišljaju dugoročno. Zato su zainteresovani za “Prvu petoletku”, Fabriku kablova u Jagodini, kruševački “14. oktobar”, ali i za druge srpske posrnule gigante.

Pored toga, pokazali su interesovanje i za RTB Bor, gde bi mogli da budu strateški partner, kao i za FAP.

Ugovor o prodaji Železare Kinezima potpisali su juče ministar privrede Željko Sertić i predsednik kineske kompanije Yu Yong.

Železara Smederevo

Yu Yong je kazao da He Steel ima najnapredniju tehnologiju i ponosi se najčistijim zelenim procesom proizvodnje gvožđa i čelika.

Izvor: GdeInvestirati/Blic
Previous Beogradska berza: Nastavak silaznog trenda, solidan promet obveznica
Next Novi Sad: Nepi Real Estate kupio parcelu kod Spensa za rekordnih 3,8 milijardi dinara

You might also like

Kompanije

Fond Sapinda preuzima La Perlu

Investicioni fond Sapinda kupuje italijanskog proizvođača donjeg rublja La Perla. 

Industrija

Energoprojekt na rang listi među najvećim projektansko-konsultantskim kompanijama

Energoprojekt holding nalazi se i ove godine na rang listi najvećih projektantsko-konsultantskih kompanija, koje objavljuje ugledni američki časopis Engineering News Record (ENR).

Kompanije

Delta Agrar: Dolazak Tönniesa samo može da podstakne razvoj tržišta

Dolazak jake konkurencije može samo da podstakne razvoj tržišta, poručuju iz kompanije Delta Agrar, komentarišući ulazak nemačkog Tönniesa na srpsko tržište.