Holandija: Cena sadnica marihuane porasla za više od 300 odsto

Holandija: Cena sadnica marihuane porasla za više od 300 odsto

Cene sadnica marihuane u Holandiji naglo su porasle nakon akcija policije u pokrajini Noord-Brabant kojom prilikom je zaplenjena velika količina mladih stabljika ove biljke.

“Pretragama na terenu u februaru i martu zaplenjeno je 27.000 mladica, što je dovoljno za 165 plantaža”, rekao je portparol policije John Kiers i dodao da imaju informacije da se kriminalci žale na cenu i kvalitet sadnica koje, uprkos naporima vlasti da suzbiju trgovinu, dospevaju na tržište.

“Po našim informacijama sadnica marihuane je prošle godine koštala oko 1,90 evra a sad je dostigla cenu do 7,25 evra po komadu”, kazao je Kiers za holandske medije.

Najveći broj uzgajivača marihuane policija je pronašla po evidenciji osuđivanih uzgajivača.

Holandija dozvoljava prodaju male količine marihuane u licenciranim kafićima, međutim uzgajanje marihuane je zabranjeno.

Iako je vlada pod pritiskom da dozvoli uzgajanje ove biljke u određene svrhe, ona to uporno odbija.

Izvor:Agencije
Previous Srbijagas ostvario pozitivan finansijski rezultat u prvom kvartalu
Next Raspisan konkurs za dodelu kreditnih i bespovratnih sredstava početnicima u poslovanju

You might also like

Najvažnije vesti

Pada cena polovnih vozila, stiže oko 100.000 nemačkih benzinaca i dizelaša?

Kupci u Srbiji mogli bi da računaju na do 20 odsto niže cene polovnih automobila, ocenjuju poznavaoci prodaje, vođeni logikom da će iz Nemačke na tržište Srbije dospeti oko 100.000

Tema dana

Biće ukinuti kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine

Ministar za rad Zoran Đorđević očekuje da će kazneni poeni za one koji odu u penziju pre 65. godine biti ukinuti već ove godine.

Lifestyle

MOK dozvolio učešće ruskim sportistima na Olimpijskim igrama

Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta odlučio je da dozvoli ruskim sportistima učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.