Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Sertić: Sa HBIS-om ćemo raditi proizvode višeg stepena obrade

Prema rečima ministra privrede Željka Sertića kineska kompanija će uvesti novu filozofiju poslovanja u Železaru iz Smedereva.

Kinezi razmišljaju dugoročno i oni “imaju razlog zašto su došli na naše tržište”, kazao je Sertić gostujući na RTS-u.

Ono što je potrebno je osavremenjivanje proizvodnje čelika u Srbiji.

Kineska kompanija opremiće Železaru najsavremenijom tehnologijom, kakvu imaju njene druge fabrike širom sveta, ali uvešće i drugačiji odnos menadžmenta prema radnicima, dobavljačima, kupcima…

Novi proizvodi, viša tržišna vrednost

“Nama ovde je pre svega interes da poboljšavanjem performansi Železare dobijemo gotove prozivode koji imaju višu tržišnu vrednost. Kada se budu uložila sredstva, ne samo u postojeće pogone, nego i u nove procese koji će omogućiti da se završi viša prerada limova i čelika, koji će moći da bude prodavan za stvari koje do danas nikada nismo prodavali”, rekao je Sertić.

On je kao primer naveo proizvođača automobila Fiat koji, kako je rekao, ne kupuje čelik u Srbiji, već ga uvozi.

“To je zato što nismo imali liniju za galvanizaciju. Danas više ne postoji nijedan automobil na svetu koji se pravi od običnih limova. I to je prostor u kojem ćemo, zajedno sa kineskim parterima, raditi”, rekao je Sertić i naglasio da je posao Hestila da obezbedi tržište, sredstva, nauči radnike novim poslovima i uvede novu filozofiju poslovanja.

Izvor: Tanjug, RTS
Previous Daimler nema proizvod za takmičenje sa Tesla Motorsom
Next Sve veća popularnost obveznica za dijasporu

You might also like

Kompanije 0 Comments

Heineken planira da uloži 15 miliona evra u Zaječarsku pivaru

Kompanija Heineken Srbija saopštila je da u naredne dve godine planira da uloži 15 miliona evra, u Zaječarsku pivaru.

Kompanije 0 Comments

Energoprojekt na rang listi među najvećim projektansko-konsultantskim kompanijama

Energoprojekt holding nalazi se i ove godine na rang listi najvećih projektantsko-konsultantskih kompanija, koje objavljuje ugledni američki časopis Engineering News Record (ENR).

Saobraćaj 0 Comments

Turska se uključuje u izgradnju puta Beograd-Sarajevo

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da se Turska uključuje u izgradnju projekta izgradnje auto-puta Beograd-Sarajevo, saopšteno je iz kabineta ministarke.

2 Comments

  1. Q
    April 19, 13:37 Reply
    Тржиште челика је у огромним проблемима, понуда је далеко изнад тражње, западне земље рутинску оптужују Кину за дампинг цене и разговара се о увођењу казнених тарифа на кинески челик, итд. итд.. Верујем да ће се од Србије тражити крупни финансијски уступци, а биће занимљиво и по каквим ценама струје ће Смедерево куповати струју. Занимљиво би било видети и по каквим ценаma се сада струја продаје Смедереву. Pitajte g.Sertica...posto sve zivo zna....
  2. Nikola
    April 19, 16:44 Reply
    To isto, galvanizaciju limova kao izlaz za Zelezaru iz tehnoloskog corsokaka trazio je i Pavle Fodor pre par godina kada nam je Ameri vratise. Nazalost nemamo svojih 50 miliona da ulozimo, zato dadosmo sve za manje

Leave a Reply