MMF najavio dolazak u Atinu

MMF najavio dolazak u Atinu

Početkom sledeće nedelje tim MMF-a posetiće Atinu kako bi razgovarali o ekonomskim problemima te zemlje, rekla je direktorka Međunarodnog monetarnog fonda Christine Lagarde.

Kako je rekla Lagarde na konferenciji za novinare tokom prolećnog zasedanja MMF-a i Svetske banke u Vašingtonu, ta institucija je imala produktivne sastanke sa učesnicima iz Grčke, pa će se tim MMF-a vratiti u tu zemlju naredne nedelje.

„Mnogo je stvari o kojima moramo da razgovaramo, za neke je potrebno vreme, ali svi znamo da moramo što pre da to pokrenemo i da radimo efikasno“, poručila je Lagard.

Ona je istakla da je cilj isti, a to je ekonomska održivost i stabilnost, a da bi se to postiglo, kako je podvukla, potrebno je da bude “bazirana na programu koji stoji na dve noge”.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous U poreskim oazama sakriveno skoro 1.400 milijardi dolara američkih kompanija
Next Azijske berze: Indeksi padaju zbog jeftinije nafte

You might also like

Makroekonomija

Kina povećala kamatne stope, prvi put u tri godine

Centralna banka Kine je danas podigla dve ključne kamatne stope, prvi put od 2013. godine, u sklopu nastojanja da pooštri monetarnu politiku.

Makroekonomija

Hoće li Britanci uskoro podići kamatne stope?

U četvrtak se održava redovni sastanak vodećih ljudi britanske centralne banke, a njegov razlog je odluka o visini referentnih kamatnih stopa u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Tema dana

Počeo Sarajevo biznis forum, najveća investicijska konferencija u jugoistočnoj Evropi

U Sarajevu je danas počela jedna od najvećih investicijskih konferencija u jugoistočnoj Evropi, Sarajevo Business Forum 2017.