IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

Najveći svetski proizvođač čipova Intel planira ove godine ukinuti nekoliko hiljada radnih mesta, znatno više nego prošle godine.

Intel želi konsolidovati poslovanje nekih svojih odeljenja, nakon niza akvizicija, pa će ukinuti znatno više radnih mesta u odnosu na prošlogodišnjih 1.100, rekao je izvor iz te firme web portalu Oregonlive, a prenosi Reuters. Otpuštanja, koja će zahvatiti i neke visoke direktorske pozicije, mogla bi početi odmah nakon objave poslovnog izveštaja Intela za prvo tromesečje polovinom ove nedelje, piše Oregolive.

Intel, koji je na kraju prošle godine imao 107.300 zaposlenih širom sveta, poručio je pre godinu dana kako će ukinuti oko 5 posto radnih mesta, ili njih više od 5.000, jer je suočen s padom potražnje za personalnim računarima, pa se usmeruje na proizvodna područja koja beleže brži rast.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Engleska: Fudbalski klubovi zaradili rekordnih 3,4 milijarde funti
Next baner 1

You might also like

Kompanije 0 Comments

Poništen postupak privatizacije Galenike

Vlada Srbije je poništila postupak privatizacije Galenike, na predlog komisije koja je pregovarala sa jedinim ponuđačem za kupovinu udela u toj beogradskoj farmaceutskoj kompaniji, objavljeno je na sajtu Vlade.

Kompanije 0 Comments

Apple razvija softver za upravljanje autonomnim vozilima

Nakon određenog razvoja svog Car Play sistema za upravljanje funkcijama automobila, kompanija Apple je fokus prebacila na nove mogućnosti koje imaju za cilj da u budućnosti pokreću autonomna vozila.

McLaren-Honda najavio saradnju sa kompanijom Logitech

McLaren-Honda sa zadovoljstvom najavljuje novi višegodišnji ugovor s Logitechom, brendom globalne potrošačke tehnologije, koji postaje službeni partner tehnološke periferije.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply