IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

IT gigant Intel će ukinuti više hiljada radnih mesta

Najveći svetski proizvođač čipova Intel planira ove godine ukinuti nekoliko hiljada radnih mesta, znatno više nego prošle godine.

Intel želi konsolidovati poslovanje nekih svojih odeljenja, nakon niza akvizicija, pa će ukinuti znatno više radnih mesta u odnosu na prošlogodišnjih 1.100, rekao je izvor iz te firme web portalu Oregonlive, a prenosi Reuters. Otpuštanja, koja će zahvatiti i neke visoke direktorske pozicije, mogla bi početi odmah nakon objave poslovnog izveštaja Intela za prvo tromesečje polovinom ove nedelje, piše Oregolive.

Intel, koji je na kraju prošle godine imao 107.300 zaposlenih širom sveta, poručio je pre godinu dana kako će ukinuti oko 5 posto radnih mesta, ili njih više od 5.000, jer je suočen s padom potražnje za personalnim računarima, pa se usmeruje na proizvodna područja koja beleže brži rast.

Izvor: GdeInvestirati/SEEbiz
Previous Engleska: Fudbalski klubovi zaradili rekordnih 3,4 milijarde funti
Next baner 1

You might also like

Kompanije 0 Comments

Planinka odobrila međudividendu od 700 dinara po akciji

Kuršumlijsko hotelijersko preduzeće Planinka, poznato i po punionici „prolom“ vode, na vanrednoj skupštini akcionara održanoj 23. novembra, odobrilo je raspodelu neraspoređene dobiti.

Kompanije 0 Comments

Ana Brnabić: “Lepo je videti ‘made in Serbia'”

Premijerka Ana Brnabić posetila je Vranje i otvorila novi pogon kompanije Jumko – “Balistika” koji će proizvoditi zaštitnu balističku opremu.

Turizam 0 Comments

Airbnb uveo novu ponudu – spavanje sa ajkulama

Airbnb odlučio da putnicima ponudi jedinstveni doživljaj spavanje sa ajkulama.

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply