Ako Velika Britanija izađe iz EU, snosiće posledice

Ako Velika Britanija izađe iz EU, snosiće posledice

Ako na referendumu bude izglasano da Velika Britanija napusti EU,biće posledica po tu zemlju, izjavio je Francuski ministar privrede Emmanuel Macron.

„Britanija je velika zemlja i njena budućnost nije izvan EU, ona je deo kluba i odgovorna je za promene EU uz ostale velike zemlje“, kazao je Makron.

On je dodao da će sigurno biti posledica jer, u suprotnom, postojanje EU nema smisla.

Britanija će na referendumu 23. juna glasati o tome da li će ostati u EU, a aktivisti kampanje za „Bregzit“ navode da ta zemlja može lako da pregovara o trgovinskim sporazumima sa Briselom i da ponovo povrati svoj status u svetu.

Francuski ministar je dodao da bi Britanija, međutim, mogla imati problema ako ponovo pokuša da pristupi jedinstvenom tržištu EU, kao i da će više izbeglica poći u pravcu njenih obala, a isto tako da može da izgubi pregovaračku poziciju u pregovorima za očuvanje svoje čelične industrije od konkurencije iz Kine.

Izvor: GdeInvestirati/Tanjug
Previous Azijske berze: Indeksi padaju zbog jeftinije nafte
Next Danas potpisivanje ugovora za Železaru Smederevo

You might also like

Društvo

Bill Gates ulaže milijardu dolara za čistu energiju

Iz fondacije američkog milijardera i filantropa Billa Gatesa je saopšteno da je u cilju borbe protiv globalnog zagrevanja okupio bogate donatore sa inicijativom da obezbedi investicije od više od jedne milijarde

Društvo

Najveća plata u Srbiji 240.000 evra

Poreskoj upravi Srbije stiglo je 23.238 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana u 2017. godini.

Društvo

EURO 2016: Milijarde evra na Evropskom prvenstvu

Od 1960. do 1976. na evropskim fudbalskim prvenstvima nastupale su po četiri reprezentacije. Sada ih je 24. Ljubav prema sportu ima male veze.